Quinta do Lorde 9 september – inkopen

Na een luie ochtend ga ik maar weer eens even op stap. Ik pak de bus naar Machico om nog wat inkopen te doen. Niet alleen nog wat voedsel maar met name ook wat spul voor Afrika (mocht ik daar geraken). Heb begrepen dat schrijfgerei (pennen/potloden) en schriften e.d. daar erg gewild en nuttig zijn. Bij een soort van super xenos haal ik dan ook van alles wat. Daarna even door naar de Pingo Doce (supermarkt) en dan ben ik wel weer klaar. De bus terug komt pas over een half uur maar ik ga toch maar vast die kant op met mijn buit. Het is redelijk druk op het busstation en tussen de locals zie ik ook een bekend gezicht. Het is de Amerikaanse Jen (weet ik even later)en haar hondje, beide heb ik ook al even in Porto Santo heb gezien waar ze buiten de haven voor anker lag. Ze zeilt solo in een 32ft ketch en zeilt dezelfde richting op. We zullen elkaar dus nog wel eens tegenkomen. Na uitwisselen van wat gegevens arriveert mijn bus en vertrek ik richting haven.

Terug in de haven klooi ik wat aan tot het happyhour aanbreekt. De zojuist gearriveerde britten zitten ook lekker te pilsen en natuurlijk komen Jean-Lous en Francoise ook nog even een drankje doen. Zij zijn echter in afwachting  van een monteur die hun defecte ankerlicht moet gaan maken. Even na zes uur meldt de man zich in de vorm van de zeilmaker…op zich bijzonder maar deze man is blijkbaar van alle markten thuis. Vreemd is wel dat hij volstrekt zonder gereedschap of hulpmiddelen is aan komen wandelen. Jean-Louis vertrekt met de man naar de boot en ik bestel nog maar een biertje voor Francoise et moi… Niet veel later komt Jean-Louis toch terug om enige assistentie te vragen. De man moet de mast in gelierd worden. Jean-Louis neemt de eerste lierbeurt op zich en het laatste stuk neem ik het van ‘m over. Inmiddels komt Francoise met de glazen bier aanwandelen, lekker voor na het lieren. Na enige tijd wil de zeilmaker wel weer naar beneden. Met het dek weer onder z’n voeten geeft hij aan dat het wel gemaakt is maar dat het een tijdelijke fix is, er zal toch binnen afzienbare tijd een nieuw toplicht op moeten. De man vertrekt en zal kijken of hij nog een toplicht heeft liggen. Om te vieren dat het lampje weer werkt komt de Madeira maar weer eens op tafel en we drinken op deze min of meer goede afloop. Er volgen ook nog wat snacks, tortillachips met guacamole, geroosterde en geoliede pepers, pinda’s en uiteindelijk ook nog een grote quiche loraine. Francoise heeft zich weer uitgeleefd in de combuis…tot groot genoegen van Jean-Louis et moi. Een en ander wordt weggespoeld met een lekkere rose…en dan nog een toetje van vers fruit en wat kersen op sterk water… Het was weer een prima dagje…

 

This entry was posted in Dutch. Bookmark the permalink.

7 Responses to Quinta do Lorde 9 september – inkopen

 1. Paul Koelbloed says:

  Hi Gaby,

  Klinkt alsof alles prima verloopt op 9 september. Overigens, waarom is de Cola zo duur, Amerika heeft/had toch een legerbasis op Madeira?

  Gr. Paul.

 2. skipper says:

  Ha Paul,
  cola is doorgaans niet duur op Madeira maar dit is een 5 sterren resort…. Elders krijg je een fles van 330cl voor een euro hier een glas uit de automaat voor 3,50… Maar een halve liter bier tijdens happyhour is 2 euro…

 3. Jan & Sabine says:

  Ik ben wel benieuwd hoe je happy hour vrienden (en American Jen) eruit zien…. #ilikepictures

 4. Elise says:

  Ik ben ook benieuwd !!

 5. De Blabbers says:

  Hola!
  Je maakt ze ook erg blij met een leren voetbal (duurzamer) en/ of schoolborden verf. En je hebt meteen een hele groep kinderen blij gemaakt. Mooi toch. Have fun!

Wil je reageren? Dat kan!