La Palma 29 september – zondagsrust

De spierpijn ebt gelukkig langzaam weg en ook mijn verrekte spier in mijn rug lijkt zich goed te herstellen. Desalniettemin besluit ik er toch maar een rustig dagje van te maken. Het is tenslotte zondag…. De dag gaat dan ook ongemerkt voorbij met het bekijken van de kaarten van de komende route en het lezen van de pilots voor Gambia en de Kaap Verden. Dit alles rustig onder de bimini met een koel drankje onder handbereik. Eind van de middag komen er nog een paar Britse jachten binnen en help nog even met afmeren. Maarten helpt ook en van ’t een komt ’t ander dus zit ik vervolgens met een glaasje wijn in de kuip van de Hera (boot van Maarten en Bea). Ik mag zelfs mee-eten en een gezonde zelf bereide maaltijd met verse salade (ze waren vanochtend naar de markt een paar dorpen verderop geweest) en vlees uit de snelkookpan laat ik dan ook niet aan mij voorbijgaan. Maaltijd was heerlijk en ik neem mij (weer) voor om vaker en meer divers te gaan koken…. Gelukkig kan ik dan nog voor een toetje van griekse yoghurt met perzik (uit blik, dat dan weer wel) zorgen. Al snel loopt het tegen middernacht en is het tijd voor een goede nachtrust. Aangezien ik toch om 07.57 wakker word tegenwoordig kan ik maar beter niet te laat gaan slapen.

This entry was posted in Dutch. Bookmark the permalink.

Wil je reageren? Dat kan!