La Palma 6 oktober – vers voedsel en eerste plant(je) aan boord

Ietwat gebroken word ik wakker. De combinatie van drank, spierpijn en een aardige deining in de haven was funest voor mijn nachtrust. En uitslapen is er natuurlijk niet bij…. Vandaag is het de eerste zondag van de maand en dus is er (klaarblijkelijk) een markt vlak achter de haven. Het stelt niet zo heel erg veel voor, wat kraampjes met tweedehands spullen, wat afrikanen met lederwaren en zonnebrillen maar ook een rijtje kraampjes met groente en fruit. In tegenstelling tot veel groente en fruit in de supermarkt is dit lokaal spul dat kleinschalig wordt verbouwd en dat niet gekoeld is geweest. En dat laatste zou er dan voor moeten zorgen dat het aanzienlijk langer houdbaar is. Maarten en Bea van de Hera hebben er hun laatste slag geslagen voor de overtocht naar de Kaap Verden en ook ik ga maar eens wat van dat spul kopen. Mijzelf kennende zal ik niet meteen veranderen in een keukenprins dus ik ruk de spullen maar niet per pallet aan maar houd het bescheiden.  Wat aardappels, sinaasappels, paprika’s, bananen, eieren en wat ondefinieerbaar fruit (maar vast gezond….). Voor het aan boord mag was ik het eerst grondig in vers water om eventuele beestjes e.d. zoveel mogelijk te voorkomen.

Wanneer ik terug kom van de markt zijn Maarten en Bea diesel aan het tanken en is het moment van vertrek daar. We babbelen nog even wat en ik krijg nog een buskaart voor La Palma met wat tegoed in de handen gedrukt. Maar dan is het tijd om de lijnen los te gooien en de koers te verleggen richting Mindelo-Kaap Verden. Ook zij gaan nog door naar Suriname maar waarschijnlijk wel wat eerder dan ik van plan was dus het is maar de vraag of we elkaar ergens nog tegen gaan komen. Zou leuk zijn.

Na de lunch is het tijd om toch maar weer wat nuttigs te doen. Ik maak eindelijk de horraampjes af en monteer ze voor de deurtjes. Ook het zijraampje voorzie ik meteen maar van gaas. Ben redelijk tevreden met het resultaat gelukkig… Na nog wat boodshappen gedaan te hebben neem ik nog een snelle douche en begin van de avond spring ik op de fiets richting Cancagos. Ik blijk toch nog wel wat spierpijn te hebben van de wandeling van gisteren dus het bergje halverwege doe ik toch maar te voet… Afgezien van de gezelligheid heeft dit bezoek mede tot doel mijn boordbibliotheek te verreiken met nog wat films, series en stripboeken. Jazeker, stripboeken maar dan voor een wat volwassener publiek (ok, ook kuifje natuurlijk…). Mijn kennis van stripboeken is blijven hangen bij Suske en Wiske, Kuifje en Asterix en Obelix maar er is een hele wereld aan stripboeken voor een meer volwassen publiek die voor mij opengaat (van tekenaars als Bilal, Bourgeon, Hugo Pratt,Schuiten Peeters). Bizarre verhalen en soms prachtig geïllustreerd (meer een verzameling kleine schilderijtjes). Bas had er al wel over verteld maar ik had er geen beeld bij. Nu wel en ik wil er wel wat van meenemen om op de ipad onderweg te kunnen lezen. Leuke aanvulling op mijn boordbibliotheek. Daarnaast heeft Bas ook nog wat leuke series en films op harddisk dus die gaan ook meteen maar mee. Ideaal voor onder het varen…. En tussendoor komt er een heerlijke ovenschotel met vis op tafel. Helemaal top dus! Zo tegen middernacht merk ik dat ik behoorlijk aan het instorten ben en is het tijd om de thuisreis te aanvaarden. Met een aanzienlijke uitbreiding van mijn boordbiblio en een paar basilicumstekjes (jaja, ik begin een moestuintje aan boord!) zet ik dan ook weer koers naar de haven. Tijd om wat slaap in te halen!

This entry was posted in Dutch. Bookmark the permalink.

3 Responses to La Palma 6 oktober – vers voedsel en eerste plant(je) aan boord

 1. Ronald Vrolijk says:

  Hoi Gaby,

  Had ik dat van die stripboeken maar geweten, had ik je wat Haagse Harries mee kunnen geven….
  http://www.haagseharry.nl/

  Ik lees je verhalen met veel plezier!

  Groet
  Ronald

  • skipper says:

   Tsja, was een beetje uit de stripboeken en was ook niet op het idee gekomen om ze digitaal op te snorren. Zal eens kijken of ik wat digitale Harry’s kan vinden…

 2. Sandra says:

  Kapitein Rob….? Ook wel leuk voor je…

Wil je reageren? Dat kan!