La Palma 13 oktober – een off day

Ik kom vandaag maar niet op gang. Dat wil zeggen qua fysieke actie dan want mijn brein werkt helaas wel en denkt met name na over de keerkoppeling en de mogelijke problemen daarmee. Het schakelen is nog niet top en ook de bootsnelheid op de motor is wat teruggevallen. Voor het eerste bedenk ik een McGyverachtige constructie, van de week maar eens mee aan de pruts. De teruggelopen bootsnelheid, bedenk ik nu, zou ook te maken kunnen hebben met een slippende koppeling. En dat zou niet zo fijn zijn…. Maar hoe daarachter te komen. Ik bedenk dat ik een fietscomputer zou kunnen koppelen aan de aandrijfas van de schroef zodat ik kan zien of de snelheid van de schroef gelijke tred houdt met de toeren van de motor. Maar dan moet ik wel eerst een fietscomputertje scoren natuurlijk en dat gaat vandaag (zondag) niet lukken natuurlijk. Mooi plan voor morgen. En morgen dan ook maar eens kopje onder om de aangroei op de schroef eens van dichtbij te bekijken en te verwijderen. Kan dan meteen de rest van de romp even op aangroei inspecteren.

Voor de lunch trek ik wat oude afbakbroodjes van de aldi (uit NL) uit een kastje. Ruim drie maanden over datum maar ik zie nog geen paddestoelen dus dat zal vast nog wel eetbaar zijn. En daarvoor heb ik nu natuurlijk een wonderpan! De broodjes blijken nog prima te eten in ieder geval. Ook de finetuning van de pan heb ik nu wat beter onder controle en de broodjes bakken dus nauwelijks aan.

In de middag komt er ook nog weinig uit mijn handen en blijf ik wat nadenken, googlen en mailen over o.a. de keerkoppeling, verzekeringen en mijn stroomvoorziening. Inmiddels heb ik de dag al afgeschreven voor daadwerkelijke acties en begin van de avond neem ik maar een (vers)fruithapje om in ieder geval de vitaminehuishouding weer wat op peil te brengen. Na een warme douche installeer ik de boordbios en kruip op de bank met ‘possible worlds’ een ietwat bijzondere film. Geen al te lange film gelukkig dus ik kan bijtijds onder ’t laken. Morgen is het tijd voor wat meer actie….hoop ik.

This entry was posted in Dutch. Bookmark the permalink.

2 Responses to La Palma 13 oktober – een off day

  1. Elise says:

    Daarvoor is het toch vakantie?

  2. skipper says:

    Het is meer een way of life… Vakantie vieren associeer ik toch met een hoger uitgavenpatroon…

Wil je reageren? Dat kan!