La Palma 19 oktober – the day after…

Niet geheel onverwacht word ik met een brakke kop en droge keel wakker. Na veel koffie, ontbijt en een lange hete douche gaat het al wat beter maar voor actie ben ik nog niet te porren. Dan maar wat lezen in de pilots met een koud glaasje sap onder handbereik. Dat blijk ik redelijk lang te kunnen uithouden. In de middag komen Bas en Cecilia nog even gezellig buurten en bootjes kijken. Na hun vertrek geef ik mezelf dan toch maar een schop onder mijn achterwerk en stap in de bijboot om de stuurlijnen van de Aries in te korten. Na ruim 2000 mijl zijn de lijnen op de scharnierpunten al aardig aan het slijten dus voor de volgende lange etappe wil ik dit weer 100% voor elkaar hebben. Ik heb er blijkbaar over nagedacht want ik had de overtollig lengte van de stuurlijnen er niet eerder afgesneden. Nu dat ook weer geregeld is kan de dinghy ook weer uit het water en opgerold worden. Na bijna 4 weken in het water vergt dat eerst nog wel een flinke schrob beurt maar dat is ook prima te doen met een hoofd vol watten. Wanneer ik eind van de middag de boot op de steiger heb gelegd om te drogen komt Bob aanwandelen en hij ziet eruit zoals hij zich voelt, eveneens ietwat brak dus…. Hij heeft vrijwel de hele middag geslapen en is eigenlijk net pas in het land der levenden. Voor een voorspoediger herstel besluiten we maar een pizza te gaan eten aan de haven, wat vast en warm voedsel zou wel eens wonderen kunnen verrichten. Prima idee maar het blijkt helaas onuitvoerbaar…het is tegen zeven uur en de keuken van de pizzaexpress blijkt pas om 20.00 open te gaan. Dan maar naar de buren (de Spar) voor wat kleffe lauwwarme hapjes (het is een Spar met een soort van café deel). Ik knap er wel wat van op gelukkig en ook Bob komt langzaam uit de kreukels. Rond de schemering wandelen we terug. Bob gaat verder revalideren met een boekje en ik ga de bijboot maar eens oprollen en aan dek slingeren. De vut is er verder wel uit dus ik besluit nog even een douche te nemen en dan de boordbios maar weer eens op te starten. Op de terugweg  van de douche loop ik de bemanning  van de Margaux (NL) tegen het lijf (Joost, Lydia en Floor). Het blijkt zelfs dat ik ze al eerder heb ontmoet namelijk bij de cursus ‘communicatie op zee’ een jaar of twee geleden bij de zeevaartschool te Enkhuizen.  Small world… Na wat gezellig ouwehoeren gaan zij nog even de stad in en start ik de boordbios op.

This entry was posted in Dutch. Bookmark the permalink.

Wil je reageren? Dat kan!