Woensdag 25 december – eerste kerstdag op de oceaan

Het is eerste kerstdag en ik zit ergens op de Atlantische Oceaan, dat gebeurt niet ieder jaar. En toch heeft het wel iets. De nacht was helaas wat minder rustig dan ik had gehoopt met een onrustige zee en soms wat flinke windvlagen. Ik sta dan ook niet geheel uitgerust op en besluit er maar een lekker lui dagje van te maken. Ik heb nog wat afbakcroissants ergens verstopt en daar is het de uitgelezen dag voor lijkt mij. Wanneer ik ze opgeduikeld heb blijken ze wel al een half jaar over datum maar dat zegt nog niet zoveel. Maar wel wat blijkt nu, erg fluffie zijn de croissants niet meer helaas maar met een flinke klodder jam en een kop koffie voelt het toch als een speciale ochtend. Het wordt een lekker luie ochtend waarin ik in pyjama en tijdens mijn luxe ontbijt en met koffie onder handbereik maar weer eens een filmpje kijk. Na dit luie ontbijt ga ik nog maar wat lezen, helaas niet buiten want daarvoor is het ietwat te onstuimig met zo nu en dan een zoute bui in de kuip, maar binnen
genesteld in een aantal kussens is het goed toeven. Voor de lunch besluit ik ook maar luxer te doen en wat oude afbakpuntjes uit de voorraadzak op te graven. Tezamen met een nog bewaarde homp kaas wordt ook dit een uiterst lekkere traktatie. Na de lunch is het dan tijd voor een luxe sponsbadje en daarna kruip ik fris en fruitig weer achter mijn schermpje voor nog een film. En zo kabbelt de eerste kerstdag dus lekker relaxed voort. Ik heb overigens besloten wegens de kerstgedachte mijn directe buren niet lastig te vallen met mijn vraatzucht dus de hengel blijft aan boord. En over vraatzucht gesproken in de avond heb ik ook niet erg veel honger dus ik houd het bij een luxe snack, een pot stoofpeertjes die ik nog uit NL heb meegenomen. Terwijl ik nog even stroom draai in de avond kijk ik toevallig weer eens even buiten rond en verbaast moet ik constateren dat er lampjes aan de horizon te zien zijn. Op de AIS was niks te zien dus ik vermoed dat het een visser is. Ik zie een plek met hee
l veel wit licht en op enige afstand een soort van oplichtende rode kerstversiering. Ik vermoed dat de vissersboot op weg is naar het rood oplichtende baken dus ik pas mijn koers maar iets aan om niet te dicht in de buurt te komen. Tien dagen niks gezien en nu bijna een aanvaring. Het is duidelijk dat ik wat beter op moet gaan passen qua scheepvaartverkeer! De wekker zet ik dus maar weer prominent op mijn nachtkastje

This entry was posted in Dutch. Bookmark the permalink.

2 Responses to Woensdag 25 december – eerste kerstdag op de oceaan

  1. Robert says:

    Altijd die vissers… they own the ocean..(dat is wat ze denken) Goed plan van die wekker.. geloof me ze wijken niet!!

  2. Willem jan says:

    Hey dude,

    We zitten hier bij Ria…. We missen je hoor!!

    Fijne avond!!!

Wil je reageren? Dat kan!