Domburg 12 januari – uitzwaaien Senang

Ben reeds om 06.30 op en dus mooi op tijd om de Senang nog even uit te zwaaien. Even na zeven uur verlaten ze met een stoot op de luchthoorn het veld met moorings en motoren richting Paramaribo.

Het is een grijze ochtend met af en toe wat regen en tijdens de koffie probeer ik dan ook vanaf de boot het internet aan de praat te krijgen en dat lukt vandaag zowaar redelijk. Het lijkt vandaag niet veel beter te worden qua weer en het blijft af en toe motregenen. Een mooie dag om weer eens wat binnen te doen. Na een lunch aan boord besluit ik dan ook maar eens naar het weer zwaarder draaiende stuurwiel te kijken. Bij het manoeuvreren bij Domburg was mij dat opgevallen en ik vermoed dat het weer de ketting is naar de autohelmmotor. Na een korte inspectie blijkt dat inderdaad het geval te zijn maar in plaats van een te strakke ketting is het nu een ietwat verroeste ketting. Gedurende de oversteek over de oceaan zijn er nog wel wat golven de kuip in gespoeld en ik vermoed dat daarmee ook wat zoutwater via de beluchting op de ketting is gekomen. Sprayen met kettingvet lijkt mij dan ook niet afdoende dus ik haal de ketting er dit keer maar af en probeer deze met een doek schoon te maken. Ik vermoed dat  de ketting nog wel even mee zal gaan maar ik ga toch eens kijken of ik hier een reserve op de kop kan tikken. Als ik de komende week een auto ga huren kan ik mooi wat adresjes afrijden. De ketting laat ik er dan ook maar af zodat ik ‘m als voorbeeld mee kan nemen.

Eind van de middag is het zowaar droog en ga ik maar eens naar de kant voor een douche en wat boodschappen. Vanavond ben ik uitgenodigd aan boord bij David en Trudy (USA) om tezamen met Jim en Ann (UK) te komen eten. Beide koppels varen al drie jaar rond in de carrieb en zolang kennen ze elkaar ook al. Voor mij is het dus niet alleen gezellig maar tevens een bron van informatie. Ze blijken ook netcontrollers te zijn van de ‘coconutnet’ een dagelijkse uitzending voor de zeilers in de carrieb op de SSB dus daar kan ik de komende tijd ook op afstemmen. Altijd leuk. We hebben om 17.30 afgesproken en even voor die tijd stap ik dan ook in de dinghy om naar de boot van David en Trudy te varen die aan de andere kant van het veld met moorings ligt. Ik moet dan wel langs de rondracende jetskis en volgende de pilot zouden die gasten het uitermate grappig vinden om juist de jachties te sprayen… Ik probeer dus met een omtrekkende beweging en onder dekking van gemoorde schepen die kant op te varen. Er komen meerdere jetski’s in de buurt maar ze laten mij gelukkig met rust. Wel staat er wat wind en is het water erg onrustig dus helemaal droog kom ik toch niet aan… David en Trudy hebben een mooie moderne 40 voeter (racehull met cruising interior) en na een tour door het schip komt er een heerlijke pasta maaltijd op tafel (angelspaghetti.., weer wat geleerd). De maaltijd wordt uiteraard weer weggespoeld met wat Parbo’s en laat in de avond nemen we afscheid en gaan ieder naar onze boten. En zonder jetski’s kan dat in een rechte lijn dit keer! Het was een gezellige avond maar ook een lange dag. Niet lang na terugkomst kunnen de oogleden de zwaartekracht dan ook niet meer weerstaan.

This entry was posted in Dutch. Bookmark the permalink.

2 Responses to Domburg 12 januari – uitzwaaien Senang

  1. Robert says:

    Hey Gab, het is echt een goed begin van de dag om je verhalen te lezen. What was tot nu toe het moeilijkst om te doen? Was de tijd van de oversteek lastiger dan verwacht? Geniet met maten..(bedoel die parbo’s natuurlijk)

Wil je reageren? Dat kan!