Domburg 26 februari – Witbuikzwaluw

Witbuikzwaluw

Vanaf de eerste dag dat ik mijn boot aan de mooring had geknoopt vliegt er een tweetal kleine vogeltjes rond mijn boot en ze zitten graag ofwel op de preekstoel danwel op mijn windvaan Arie te tjirpen. In het begin zag ik ze ook regelmatig achterin de giek van mijn bezaan verdwijnen maar sinds ik die een keer heb uitgespoeld met water is de lol er voor de vogeltjes wat af. Het zijn echter wel schuwe beestjes en wat voor soort vogeltjes het zijn weet ik ook niet. Ik besluit ze maar eens te proberen vast te leggen vanochtend. Met een gewone camera gaat dat niet lukken maar met de GoPro met ipad bediening zou dat toch moeten kunnen. Ik monteer de GoPro op een strategische positie nabij Arie en ga met koffie en ontbijt in de kajuit zitten. Niet veel later hoor ik al het kenmerkende getjirp en zie ik mijn studieobject via de ipad al zitten, de camera kan gestart worden! Een halfuurtje en meerdere filmpjes en instellingen later verwijder ik de camera en ga ik het resultaat op de pc bekijken. Wat blijkt het vogeltje kruipt nog steeds af en toe in de giek van de bezaan. Volgens mij niet om er een nest te bouwen maar wellicht om er insecten weg te snoepen. De beelden van de GoPro zijn weer prachtig in ieder geval en met die beelden besluit ik toch maar eens op te zoeken wat ’t nu precies voor vogeltje is, het blijkt een witbuikzwaluw te zijn.

Begin van de middag ga ik maar eens naar de wal voor wat boodschappen en om even met Huib bij te praten want die is weer terug zie ik. Ook wil ik de eerder via internet verkregen film even testen op de TV, het is immers filmavond vanavond! Dat laatste blijkt geen succes, het bestand wat ik heb speelt op de TV alleen geluid af. De versie van Rob doet ’t wel maar laat te wensen over qua beeldkwaliteit en de versie van Gerben krijgen we niet op tijd op een USB stick. Kortom, de filmavond wordt op het laatste moment gecancelled. En dat heeft helaas een aantal teleurgestelde mensen tot gevolg. Rob en Annemieke hebben besloten hun eigengemaakte koude paste salade in het clubhuis te verorberen en dat pakt oor mij gunstig uit want ze hebben veel te veel gemaakt voor twee personen dus ik mag de pan leegsnavelen. Een erg lekkere en welkome afwisseling van mijn normale avondmaal van ofwel brood, nasi/kip of roti…. Alhoewel je hier wel lekker kan eten is de variatie na twee maanden toch wel erg beperkt…. De pastaschotel gaat er dan ook in als koek.

Het is het vanavond relatief druk met mensen die lekker aan het borrelen zijn en helemaal niet op een film zaten te wachten volgens mij. Het is dan ook lang druk aan tafel en er wordt flink wat bier naar binnen gegoten. En als pleister op de wonde heeft Gerben nog wel een conference van Theo Maassen meegenomen en dat is dan wel weer hilarisch natuurlijk. Het blijft lang druk in het clubhuis maar uiteindelijk blijven Huib en ik nog over. Ruim na middernacht heffen we de zitting op, tijd om te gaan maffen!

This entry was posted in Dutch. Bookmark the permalink.

3 Responses to Domburg 26 februari – Witbuikzwaluw

  1. Robert says:

    De eerste is echt super gelukt.

  2. Kees says:

    Prachtige opnames.

  3. Sandra says:

    Hoe is t nou met je voet? Slaat de AB kuur aan? Na wat intercollegiaal overleg met mijn collega Hans, die onlangs zelf een bootje heeft gekocht en jouw blog met interesse leest, is er bij hem wat twijfel ontstaan over de juistheid van de diagnose van de dokter aldaar. Mogelijk is het geen bacteriele, maar een steriele ontsteking (m.n. als het je getraumatiseerde enkel is), waar ontstekingsremmers wellicht beter zouden helpen. Dit alles is een hypothese natuurlijk, maar misschien heb je er wat aan. En oh ja, je krijgt de hartelijke groeten van Hans!

Wil je reageren? Dat kan!