Grenada 16 april – huishoudelijk dagje

Na een lui ontbijtje besluit ik vandaag maar eens wat huishoudelijke zaken te gaan regelen. Het is inmiddels meer dan een maand geleden dat ik mijn watertank heb gevuld (dat was dus nog in Suriname) en ik vermoed dat er nu dus tussen de 100 en 150 liter uit zal zijn. Voordat ik verder ga wil ik de tank wel een keer weer vol hebben dus dat ga ik in de ochtend maar even doen. Met twee lege jerrycans van ieder 25 liter pruttel ik dan ook naar de Marina waar je naar het schijnt water kan halen. Ik parkeer de dinghy aan de brandstofsteiger en voor 3,9 EC (iets meer dan een euro) mag ik 50 liter water tanken. Terwijl ik dat sta te doen babbel ik nog maar even met Tom die al een paar maand een boot aan het opknappen is die hier al 8 jaar heeft gelegen en onder andere Orkaan Ivan heeft mogen meemaken (de boot dan). Inmiddels hangt er een gereviseerde motor voor de kajuitingang die er binnenkort ingelepeld moet worden, dan kan de boot in ieder  geval weer varen. Met twee volle jerrycans pruttel ik terug naar de boot en hevel ze in de tank. Na nog een tripje blijk ik met ca. 125 liter de watertank weer vol te hebben, dat is dus gemiddeld 3,5 liter verbruik per dag. Dat valt mij niet tegen. En dan is het alweer tijd voor de lunch alleen heb ik nog totaal geen honger. Ik sla de lunch dan ook maar over en prop mijn was in een grote tas, tijd om weer eens een wasje te draaien! En het is zeker de hoogste tijd want ik loop de afgelopen dagen al in mijn theedoekshorts…. De was ga ik doen achter De Big Fish, daar kan je het voor een gering bedrag zelf in de machines stoppen tenminste. Voor iets meer dan twee euro gaat de machine vervolgens voor je aan de slag. Terwijl de machine bezig is ga ik nog maar even bij Budget Marine naar binnen om te kijken of ze wellicht een imperial (niet metrische) imbussleutel hebben die ik nodig blijk te hebben voor een paar borgboutjes in mijn recent aangelegde RVS versterking (van de katrollen voor de windvaan). Ik had ooit zo’n setje…maar bij het uitsorteren van het gereedschap voor mijn vertrek (om ruimte te creëren) is die vermoedelijk (per ongeluk) achtergebleven… Budget Marine blijkt ze in ieder geval niet te verkopen … En tot overmaat van ramp begint nu mijn maag ineens op te spelen, honger dus (nou ja, trek…)! Aangezien ik hier nog wel even zoet ben besluit ik maar even bij de Big Fish te kijken wat hun lunch specials zijn. De Chili is vermoedelijk de meest vullende maaltijd en goed betaalbaar dus die gaat ’t worden. Met een frisje spoel ik ‘m weg en kan daarna de was in de droogmachine proppen. Het effect van de wasmachine valt mij wel wat tegen…sommige (lichte) kledingstukken lijken er smeriger uit te komen dan ze erin zijn gegaan. Wellicht had ik er wat meer zeepsop in moeten gooien… Ach, in ieder geval staan ze niet meer stijf van het zoute water! Je moet je zegeningen ook tellen… Het drogen duurt wat langer dus dan heb ik mooi tijd voor een wandeling! En die wandeling gaat naar de ACE (hardwarestore) om daar eens naar imperial imbussleutels te informeren. En daar hebben ze die zooi gelukkig in alle maten en prijzen. Met een goedkoop setje imbussleutels keer ik dan ook terug bij De Big Fish om de was uit de droger te halen en retour te gaan naar mijn bootje. Inmiddels zit de vijf alweer ruimschoots in de klok dus kan ik bij terugkomst meteen een ijskoud (zonnepanelen en windgenerator houden de accu’s met gemak bij momenteel dus de koelkast staat in de middag op full pull!) biertje naar binnen gaan gieten en meteen de imbusborgboutjes stevig ingraven. Terwijl de zon achter de horizon verdwijnt giet ik nog maar een koud biertje naar binnen en als het dan eindelijk donker is verplaats ik mij naar de salon om nog maar even een aflevering van ‘The Wire’ te kijken. Na de stevige lunch ontbreekt het aan trek dus het diner sla ik vandaag maar over. Wel neem ik nog een vloeibare bruine boterham met kaas. Dit glas bier moet ik vanavond wel goed in de gaten houden want na het poetsen van de tafel een paar dagen eerder en de swell (deining) in de ankerplaats heeft het vochtige glas de neiging uit zichtzelf van de ene naar de andere kant van de tafel te verplaatsen. Na twee afleveringen (ja ja) ga ik lekker bijtijds naar bed en lees nog maar even een aflevering van Asterix & Obelix op de ipad om vervolgens al snel in slaap te worden gewiegd…

This entry was posted in Dutch. Bookmark the permalink.

Wil je reageren? Dat kan!