Grenada 26 april – Oranje boven enzo

Thumb KoningPils

Na een flinke sloot koffie, een stevig ontbijt en het Wilhelmus is het eerst tijd voor wat nuttigs. Ik ga de was maar weer eens doen. Met een grote tas met natte was (ditmaal droog ik de boel maar aan boord, scheelt weer ruim 8 EC$) pruttel ik terug naar de boot. Er staat inmiddels alweer een aardig windje en dat heeft zo z’n effect op de golven wat verderop in de baai waar mijn boot ligt…. Lang verhaal kort, druipend van het zoute water klauter ik weer aan boord. Gelukkig heb ik de was uit de zoute spray kunnen houden dus die kan aan boord mooi drogen, net als ikzelf.

Na een late lunch is de was droog en kan ik de drijvende wasmolen weer opruimen. Wanneer het tegen vijf uur loopt nodig ik Bob uit voor een borrel. Het is tenslotte een feestdag (Koningsdag)! Ik heb nog een fles Parbo bier bewaard en daarnaast zelfs nog een fles oranjebitter zodat we gepast op Koning en (mijn) vaderland kunnen toasten. Daarnaast kunnen we natuurlijk op vanalles en nogwat toasten dus het bier vloeit weer rijkelijk. Gelukkig heeft Bob ook aan iets gezonds gedacht en een appetizer meegenomen in de vorm van een fruithapje. Als de zon achter de horizon is verdwenen stappen we in Bob’s dinghy en gaan naar de Tikibar om daar de hoofdmaaltijd te nuttigen (het is vandaag halfprizedpizzaday!). We schuiven er nog even aan bij de ons bekende zeilers en spoelen de pizza’s weg met een paar biertjes. Met een goede bodem vervolgens we onze weg richting De Big Fish. Het is de laatste zaterdag van De Big Fish en er staat een band op het programma, eind van komende week gaat de tent dicht en de eigenaar wat anders doen. We verwachten dan ook een groot feest en een denderende band… Bij aankomst ziet het er al niet al te hoopvol uit. Over een deken van grijs behaarde mensen die zitten te knikkebollen aan tafeltjes klinken wat zoetsappige tonen van een gezapig duo genaamd ‘Barracuda’. We nemen toch maar een biertje om het even aan te zien. Wanneer de meeste mensen het eten achter de kiezen hebben gaat het muziektempo iets omhoog maar hoogdravend kan je het nog steeds niet noemen. Maar een aantal mensen zonder rollator wagen wel een voorzichtig dansje. Wij blijven aan de bar nog maar wat dollen met het barpersoneel en vermaken ons prima. Tegen tien uur (!) houdt de band het voor gezien en loopt de tent langzaam leeg. We hadden er meer van verwacht maar we besluiten ook maar retour naar onze boten te gaan. Er is ruim voldoende op de Koning getoast dus in jolige stemming pruttelen we terug. Ik zit daarbij strategisch (voor Bob dan….) voorin zijn dinghy en klauter wederom als een zoute stick aan boord. Niet veel later lig ik te snurken in ’t vooronder. Leve de Koning!

This entry was posted in Dutch. Bookmark the permalink.

5 Responses to Grenada 26 april – Oranje boven enzo

 1. WillemBelanda says:

  Is dat niet te veel vitamine, een halve papaja met banaan. Je moet echt uitkijken dat het geen overdossis wordt.
  Groet Willem.

 2. elise says:

  Haha wat een ellende met dat zoute water elke keer. Maar ik ga er vooralsnog wel vanuit dat het in elk geval warm water is dus dat scheelt. en je had verder geen belangrijke afspraken toch?

 3. Robert says:

  “Mijn vadereland” ??? 🙂 Klinkt als gezellig weer. Zag op de site al dat er wat meer wind in jou buurt zat.. Lastig joh!!

Wil je reageren? Dat kan!