Carriacou 6 mei – winch & grapejuice

Just another sunset

Na de koffie stort ik mij eerst maar eens op de tweede lier. Het inweken met WD40 lijkt wel wat geholpen te hebben, twee van de drie bouten geven de moed op en beginnen te draaien. De derde blijft helaas halsstarrig weigeren mee te werken. Ik spuit deze nog maar een keer in en besluit eerst maar even naar de werf en het slipway restaurant te gaan om brood te halen en internet te regelen. Het restaurant is eigenlijk nog gesloten maar de eigenaresse wil mij gelukkig wel helpen met de code voor het internet en vraagt daarvoor een kleine donatie voor het Carriacou Childrens Fund. Na nog even brood te hebben gehaald ga ik rap weer terug naar mijn boot om de lier weer te lijf te gaan. Wat ik ook probeer, de bout blijft muurvast zitten waar ie zit. Uiteindelijk draai ik de inbuskop rond en is het einde oefening voor de bout. In mijn drive om de hele lier uit elkaar te halen heb ik het feit over het hoofd gezien dat deze bout niet perse los hoeft. Ook zonder de selftailing kop eraf te halen kan de rest van de lier wel uit elkaar. Als ik dat eerder had bedacht was ik de bout waarschijnlijk niet met de boormachine te lijf gegaan… Maar gelukkig kan ik de rest van de lier dus wel gewoon schoonmaken, invetten en weer in elkaar zetten. Halverwege de middag zit de lier weer in elkaar en draait en ratelt ie weer als vanouds. Qua klussen ben ik vandaag wel klaar, dat uren gebogen aan een tafel zitten met een kwastje gaat je in je rug zitten dus voor vandaag is het klaar. Ik besluit eerst maar eens te gaan zwemmen om het vet (waar ik inmiddels deels onder zit) eraf te weken. Je ziet hier regelmatig vissen uit het water springen, dat zijn dan meestal een kudde kleintjes gevolgd door een grotere (roof)vis. Al snorkelend ben ik helaas alleen de kleine visjes tegengekomen. Dit keer zie ik op de bodem wel iets wat op een zogenaamde Sand Devil lijkt, dat is tenminste iets. Na een paar rondjes houd ik het voor gezien en ga na een frisse douche eens het internet op. Het werkt zowaar, alleen krijg je wel met enige regelmaat reclame door maar dat is te overzien. Eindelijk weer redelijk snel en stabiel internet. Toch wel een luxe op zo’n ankerplaats. Ik ben in ieder geval blij met de op Grenada gekochte internet antenne.

Na even de laatste nieuwtjes te hebben bekeken en wat mailtjes te hebben verstuurd nestel ik mij in de kuip met een muziekje en een wijntje. Ik had al maanden een pak Portugese wijn in de koelkast staan (van een euro denk ik) en die moet er nu maar eens aan. Ik verwacht een te zoete en nauwelijks drinkbare witte wijn maar dat valt alleszins mee! Erger, het spoelt heerlijk weg. Met een lekker muziekje (oude soul/disco), een ondergaande zon en een fris glaasje wijn zit ik dan ook te genieten in de kuip. Dit zijn van die momenten dat ik mij extra realiseer hoe bevoorrecht ik ben dat ik dit kan doen. Op een gegeven moment duiken een stel meeuwen vlak naast mijn boot het water in, ze hebben een snake eal (vermoed ik, ziet eruit als een slang maar die zitten hier volgens mij niet) te pakken maar die is wat aan de grote kant voor de meeuwen. Na meerdere pogingen door diverse meeuwen gaat een flinke Frigate bird ermee vandoor. Als de zon al geruime tijd de horizon heeft verlaten begeef ik mij naar binnen om nog even een filmpje te kijken en de rest van het pak druivensap soldaat te maken. Met een euro aan wijn achter de kiezen val ik vervolgens snel in een diepe slaap. Het was weer een prima dagje!

This entry was posted in Dutch. Bookmark the permalink.

2 Responses to Carriacou 6 mei – winch & grapejuice

  1. Hans Eman says:

    Als je zo lang niets anders dan alleen maar bier hebt gedronken is elke wijn lekker, denk ik

  2. skipper says:

    Nu dus weer een tijd aan het bier voordat ik het volgende pak wijn soldaat kan maken….

Wil je reageren? Dat kan!