Bequia 17 juni – Vertrek richting ABC en Arie houdt ’t voor gezien

Rond half zeven sta ik alweer met een mok koffie in kuip, te bedenken wat ik allemaal nog moet doen voor mijn vertrek later op de ochtend. Het valt op zich wel mee maar ik ben toch pas tegen negenen zo’n beetje klaar voor vertrek. Rond kwart over negen trek ik het anker uit de grond en pruttel dan langzaam de baai uit en zet een westelijke koers in richting de ABC eilanden. De gribfiles geven vrijwel altijd tussen de 15 en 20 knopen wind aan maar het lijkt vooralsnog minder te zijn. Ik begin voorzichtig met alleen de uitgeboomde genua maar als de wind dan toch niet meer wordt zet ik ook het grootzeil er maar bij en fixeer de giek tegen een mogelijke gijp (plotseling overkomen van de giek). De wind heeft er vandaag weinig zin in en komt maar net boven de 10 knopen uit, dat zet de snelheid wel wat onder druk. In mijn berekeningen hield ik rekening met tussen de 5 en 6 knopen gemiddelde snelheid maar dat ga ik nu niet halen, met zo’n 4,5 en af en toe net boven de 5 knopen moet ik het voorlopig doen. Als dit zo doorgaat mag ik rustig nog een dagje bij de eerder berekende reistijd van ruim 3 dagen optellen. Begin van de avond neemt de wind zelfs nog verder af en gaat naar 8 dan naar 7 en vervolgens naar nog maar 4 knopen wind. De zeilen klapperen en ik haal het grootzeil dus maar naar beneden, die heeft er het meest van de te lijden. De snelheid loopt natuurlijk ook nog verder terug, nu nog maar ruim 2 knopen Dat had ik mij toch anders voorgesteld! Zodra het donker wordt begin ik aan mijn slaaproutine. Ik moet er duidelijk weer even inkomen merk ikook het klapperen van de genua helpt er niet bij. Uiteindelijk draai ik ook de genua maar weg en drijf dan alleen nog op de stroom met 1,8 tot 2,3 knopen naar het zuidwesten. Na een paar korte tukjes vind ik het toch wat al te zuidelijk worden en slinger ik uit wanhoop de motor maar aan. Het is even niet anders, hopelijk komt de wind snel terug. Ik heb de windvaan (Arie) al wel klaargemaakt voor gebruik maar vanwege de beperkte wind en snelheid door het water is ie nog niet in actie gekomen. En wanneer ik even een routine inspectie op het achterdek houd zal dat de komende dagen ook niet meer het geval zijn helaas. Ik zie het pendulumroer namelijk achter de boot aan slepen aan z’n noodlijntje. Dit keer is het niet alleen het roertje maar ook de as! Kennelijk is de bovenste tandkrans losgeraakt en is de gehele as uit z’n huis gegleden. Bugger!! De tandkrans is natuurlijk foetsie en vermoedelijk mis ik nu ook een paar glijbussen en wat ander spul Dat wordt dus weer mailen met de vriendelijke Deense fabrikant en weer een (hopelijk) niet al te grote financiële aderlating. Inmiddels loopt het tegen middernacht en lijkt de wind iets toe te nemen zij het uit een iets andere richting. Ik zal de spinaker boom straks dus maar eens gaan omzetten en kijken of er nog wat te zeilen valt. En hopelijk kan ik straks nog wat hazeslaapjes doen!

This entry was posted in Dutch. Bookmark the permalink.

Wil je reageren? Dat kan!