Bonaire 27 juni – Paalklimmen

Kreeg vandaag een mailtje van mijn ouders dat er een pakketje was aangekomen voor mij. Het zijn de onderdelen voor de Aries Windvane die ik onderweg naar Bonaire ben verloren. Peter Matthiesen van Aries Denmark staat niet alleen altijd paraat voor hulp en advies maar heeft service ook hoog in het vaandel staan. Wat mij is overkomen had niet mogen gebeuren volgens hem en is ook nog nooit gebeurt kennelijk. De onderdelen worden dan ook gratis vertrekt en verstuurd door Aries. Dat had ik niet verwacht, wat een topservice! Nu nog even een geschikte manier vinden om de onderdelen hier te krijgen en dan kan ik mijn Arie stuurman weer operationeel maken!

Na weken/maanden de was doen in zoutwater gun ik mij vandaag de luxe om weer eens een wasserette te bezoeken. Met mijn ferrarishopper op wieltjes gevuld met de vuile was wandel ik in de loop van de ochtend dan ook naar de grote wasserij die ik gisteren gevonden heb. Na ca. anderhalf uur wandel ik weer terug met mijn ferrari vol met frisse en droge was.

Het waait niet zo heel erg hard vandaag en er lijkt ook bijna geen swell te staan dus na de lunch moet het dan toch maar gebeuren, ik moet de mast maar eens in om het ankerlicht te inspecteren. Ik wurm mij in mijn klimharnas en ga met de bergbeklimmers techniek langzaam via de val van het grootzeil de mast in. Ik ben nu erg blij met de twee maststeps die ik bovenin de mast heb gemonteerd want zonder die steps was ik zeker niet hoog genoeg gekomen om boven het ankerlicht uit te komen. Al staand op de steps haak ik mijn harnas vast aan de voorstag en dan heb ik twee handen vrij om mee te werken. Met de multimeter kan ik vaststellen dat er gelukkig wel stroom op staat, het blijkt dus slechts een geval van slecht contact te zijn. Met wat contactspray en wat pielen heb ik de boel weer werkend en kan ik het ankerlicht weer monteren. En nu ik toch boven in de mast zit maak ik van de gelegenheid gebruik om ook maar even wat foto’s te maken van de omgeving van en van de boten voor mij. Na de fotoshoot laat ik mij langzaam weer zakken waarbij ik mij wel twee keer even goed moet vasthouden omdat een patjepeeër heen en weer vaart achter mijn boot en flinke golven trekt met zijn speedboot. Eenmaal terug aan dek vind ik dat ik wel een biertje verdiend heb en terwijl ik zo’n ijskoude rakker naar binnen giet mail ik meteen de foto’s van de Vieux Malin even naar mijn Italiaanse buurman, altijd leuk lijkt mij. En dat vindt hij ook want ik krijg meteen een uitnodiging terug om een biertje te komen drinken. Het werk zit erop voor vandaag dus die uitnodiging neem ik graag aan. Tijdens een paar biertjes spreken we af om vanavond gezamenlijk even het nachtleven van Kralendijk te gaan bekijken. Ik heb begrepen dat vrijdagavond/nacht ‘de’ stapavond is hier dus dat moeten we dan maar even gaan zien. We blijken wat parallellen te hebben, we zijn praktisch even oud, beide single en hebben allebei ongeveer op het zelfde moment een boot (ketch) gekocht om ermee een langere reis te maken (12 jaar geleden) en zijn allebei pas vorig jaar vertrokken. En zo zijn er nog wel wat overeenkomsten. Grappig. Tegen negenen gaan we aan wal om het nachtleven te bekijken, het blijkt nog wat vroeg te zijn en o de meeste plaatsen is het nog rustig. Via club Cuba en The milliondollar bar komen we toch weer uit bij Little Havanna waar het inmiddels al wat drukker wordt. Met een goede sigaar en een drankje zien we het even aan maar gaan dan toch nog even een kijkje nemen bij Karels en club Cuba. Daarna houdt Mauro het maar voor gezien, het is duidelijk niet zijn crowd. Ik neem nog even een paar afzakkertjes bij Little Havana’s waar het inmiddels met de beentjes uithangt. Tegen tweeën ben ik weer aan boord en duik in mijn fris gewassen bedje. Time to get some sleep!

This entry was posted in Dutch. Bookmark the permalink.

4 Responses to Bonaire 27 juni – Paalklimmen

 1. WJ says:

  Hey dude…. Echt cool van de onderdelen… wat een helden, kan je echt blij van worden!

 2. skipper says:

  Zeker! Had anders zomaar een flinke financiële aderlating kunnen worden, het was nou niet bepaald een onderdeel dat ik ergens anders had kunnen kopen…

 3. Shadow says:

  Mooie fotos vooral dat effect dat de boot in de lucht lijkt te hangen met zo’n helder water.

  • skipper says:

   Haha, ja prachtig. Het water is hier ook wel erg helder. Lig op 8 meter diepte denk ik en je kan kraakhelder de bodem zien. Alleen jammer dat ik nog geen duikmasker op sterkte heb dan…

Wil je reageren? Dat kan!