Bonaire 27 juli – Taste Bonaire

Ik slaap redelijk uit vandaag, maar het is dan ook zondag. Rond negenen kruip ik mijn kooi uit, ga eerst maar eens uitgebreid aan de koffie en neem daarna een verfrissende douche op het achterdek. Na een luie ochtend klap ik de laptop maar eens open. Ruud heeft een aantal prachtige ideeen en wil deze graag digitaal visualiseren maar is zelf wat minder handig op de pc dus heb ik aangeboden om wat te photoshoppen en om wat filmpjes te editen. Leuk werk vind ik maar er gaat altijd meer tijd inzitten dan je denkt natuurlijk. Ach, het is toch zondag en anders ga ik maar geld uitgeven en kattenkwaad uithalen aan wal! Tegen eind van de middag houd ik het voor gezien en bak de prak nasi op die ik nog in de koelkast had liggen. Als de prak is ingedaald in mijn darmstelsel stap ik in de dinghy om alsnog even de wal op te zoeken. Vandaag is namelijk ‘Taste Bonaire’ en dan kon wel eens gezellig zijn! En dat is het ook. Het Wilhelminaplein is omringd door eettentjes en het is er gezellig druk met etende en drinkende mensen. Daarnaast speelt er ook live muziek op het podium aan het eind van het pleintje. Met een biertje in de hand dwaal ik er wat rond en kijk bij de eettentjes en bij de uitgestalde prullaria. Ik kom zowaar ook nog wat bekende tegen (uit de kroeg en mensen met zwembaden die mij zonder zwembad equipment niet direct herkennen). Bij een van de tentjes maak je kans om een ticket te winnen voor het Heineken Jazz festival dat volgend weekend op Bonaire plaatsvindt. Die kans wil ik wel graag benutten, lijkt me namelijk wel gezellig maar de toegangsprijzen zijn fors (50, 75 of 100 dollar per avond). Om negen uur worden de winnaars, zes in totaal, bekend gemaakt en zoals gebruikelijk ben ik daar niet bij. Jammer dus, dan maar retour naar de boot om daar nog even te relaxen en vervolgens redelijk bijtijds naar bed te gaan. Morgen is het immers weer maandag en dus een werkdag!

This entry was posted in Dutch. Bookmark the permalink.

4 Responses to Bonaire 27 juli – Taste Bonaire

  1. Elise says:

    Ha! Daar ook al een Taste. Vast niet zo duur als in Amsterdam? Was gezellig toen met Debbie & David.

    • skipper says:

      Het begint al met geen toegang betalen in ieder geval. Ik had aan boord gegeten dus dat scheelt ook in de kosten (maar niet in de ervaring van Taste…) dus met een paar biertjes en een rumcola was ik klaar. Staat dus inderdaad niet in vergelijking met wat we in Amsterdam over de balk gooiden! Maar Amsterdam was wel gezelliger, al was het maar vanwege het gezelschap 🙂

Wil je reageren? Dat kan!