Bonaire 11 september – paspoortsticker

Ik kan uitslapen! Nou ja, relatief dan. Pas om half acht sta ik dan ook op, heerlijk. De afgelopen week heb ik met mijn huidige werkgever afgesproken dat ik minder ga werken. Na twee maanden werken en leven op Bonaire ben ik tot de slotsom gekomen dat mijn huidige baan en met name het daarbij behorende salaris niet past bij mijn langere termijn planning. Kortgezegd, ik ga op zoek naar een beter betaalde baan. En om dat wat effectiever te kunnen doen heb ik meer tijd door de weeks nodig om met mensen te praten e.d. Vanochtend heb ik een afspraak bij de IND, niet om er te gaan werken maar om een langer (werkend) verblijf op Bonaire mogelijk te maken. Dit keer word ik keurig op tijd door een jonge, aantrekkelijke en goedlachse Bonariaanse jongedame geholpen. Wat een verschil met de vorige keer. En alles lijkt op orde te zijn dus krijg ik een ingewikkelde stikker in mijn paspoort waarin staat dat ik voorlopig op Bonaire mag werken in afwachting van de vergunning. Aangezien ik geen fysiek adres heb (en het systeem een postbus niet accepteert) moet ik over een week of vijf mij weer melden om de beschikking/vergunning op te halen. Dat is dus min of meer geregeld! De rest van de ochtend besteed ik aan een internet zoektocht naar banen en het versturen van wat e-mails. Na de lunch wandel ik naar kantoor om de middag nog even te gaan werken. Ik kan in het nieuwe pand nog de nodige klussen doen dus ik hoef mij niet te vervelen. Even na vijven geeft Jeanine (de dame van de administratie) mij een slinger en word ik bij Karels afgezet. Op naar het weekend! Ja ja, want ook morgen ben ik vrij, het eerste lange weekend sinds twee maanden.

This entry was posted in Dutch. Bookmark the permalink.

Wil je reageren? Dat kan!