Bonaire 10 oktober – Regattanight en raar weer

Wanneer ik met een ietwat droge bek wakker word blijkt het windstil te zijn. Eenmaal aan dek zie ik de boten wat doelloos in alle richtingen ronddobberen. Erg jammer voor de regatta lijkt mij…. Na een snelle hap ga ik met de big shopper gewapend aan wal. Het is tenslotte vrijdag en dan is het Appiedag. Om tien uur worden we keurig opgehaald en kort daarna gedropt bij de van den Tweel. Eenmaal terug bij Karels blijkt er weer wind te zijn maar dan wel uit tegengestelde richting, oftewel we hebben weer een kleine reversal (en we liggen dus aan lagerwal). De boosdoener lijkt een enorme donkere lucht boven zuidelijk Bonaire. In de verte zien we ook flinke hoosbuien maar die raken ons in Kralendijk net niet. Diverse schippers kijken ietwat bezorgd naar de donkere lucht maar de reversal zorgt ditmaal gelukkig niet voor hoge golven en na een paar uur liggen we weer keurig met de kop naar de kant, is de lucht opgeklaard en is alles weer normaal. Eind van de middag ga ik maar eens op stap, toch maar eens zien waar alle herrie van de kant vandaan komt. Op het Wilhelminaplein blijkt weer een soort van Taste Bonaire plaats te vinden (standjes met snuisterijen, eettentjes en een podium). Erg druk is het er nog niet dus ik ga maar even bij het zeilcentrum langs de kade kijken, daar was het eerder wel erg druk. Wanneer ik er aan kom wandelen blijkt het niet erg druk meer te zijn. Wel zie ik Ben en Ingrid er op een stoeltje een kippetje naar binnen snavelen. We drinken er nog een biertje en gaan dan gezamenlijk weer richting Wilhelminaplein. Onderweg lopen we Hans en Anja tegen het lijf en ze besluiten nog maar even mee te gaan. Via het Wilhelminaplein lopen we nog even een stukje verder naar het nieuwe café dat door Don (voormalig manager Karels) vandaag geopend is. Het moet een loungebar worden hebben we begrepen. Bij aankomst blijkt de bar zowaar open te zijn maar afgezien van een wit gekalkte muur, TL achtig licht en lounge muziek ontbreekt het toch vooral aan loungekarakter… Don heeft dus nog wat werk te doen. Ook het bier blijkt er niet erg goedkoop te zijn. Na twee bier houden we het dan ook voor gezien en besluiten via het Wilhelminaplein richting Havana’s te wandelen. Ben in Ingrid houden het daar voor gezien maar Hans, Anja en ondergetekende duiken de motorkroeg maar even in voor nog een biertje. Het is gezellig druk en het bier ijskoud. Er volgen dus nog een paar biertjes maar tegen middernacht laten Hans en Anja mij alleen met de andere lieden van Havana’s. Ik weet het nog tot ca. half twee te rekken maar dan komt het bier mij ook wel de neusgaten uit. Tijd dus om rap terug naar de boot te gaan en lekker te gaan slapen!

This entry was posted in Dutch. Bookmark the permalink.

Wil je reageren? Dat kan!