Bonaire 24 oktober – Geiten & drank

Rond half negen meld ik mij bij mijn ouders. Vandaag staat, na gisteren de ezels te hebben bezocht, een bezoek aan de gieten op het programma. Ik ben nog niet helemaal wakker dus neem eerst nog een kopje koffie. Dat had ik beter niet kunnen doen want we moeten ons namelijk om 09.00 uur melden bij Aletta’s goatfarm. Even voor negenen rijden we dan ook pas weg en ik geef dan ook even flink gas. Ben al een aantal keren langs de bewuste afslag gereden in het binnenland maar die blijkt nu toch lastiger te vinden dan ik had gedacht. Na er een keer voorbijgereden te zijn weten we alsnog de afslag te vinden. Na een stuk door de kunuku (binnenland) te hebben gereden arriveren we pas rond 09.20 bij Aletta. Aletta is reeds bezig met een rondleiding aan twee dames maar we mogen alsnog aansluiten. De geiten worden net gevoerd en een week oud geitje moet met de fles worden gevoed. Aletta is een meid die feitelijk zonder specifieke kennis aan de geitenbusiness is begonnen maar het is er dame met passie en doorzettingsvermogen. En ze is gewoon zichzelf. Pretendeert niet alles te weten en is open over dingen die ze ook niet zo goed weet en zaken die ze moeilijk vindt. Om dit allemaal alleen te doen is geen sinecure maar ze doet het toch maar. Mooi mens! We proeven er verse (dus warme) geitenmelk en geitenyoghurt. Door de huidige warmte en een probleem met een warmlopende generator kunnen we vandaag helaas geen geitenkaas proeven. Het is voor het eerst dat ik geitenmelk proef maar zelfs warm smaakt dat prima. Ook de yoghurt is heerlijk. Na anderhalf uur rondleiding en proeven laten we Aletta met rust en vervolgen onze weg naar Rincon. We willen hier de Kadushi distillery bezoeken maar dan is het wel verstandig eerst een bodempje te leggen. Dat doen we bij Rose Inn en dat blijkt een goed besluit te zijn. We bestellen er de dagvangst, een Wahoosteak met accessoires.  Smaakt heerlijk! Met goede bodem rijden we dan ook naar de Kadushi distillery waar we door Maaike (uit Haaksbergen) worden opgevangen. Zij vertelt ons (bijna) alles over de bereidingswijze van de typisch Bonariaanse likeur en vervolgens mogen we ook alle andere (Aruba, Saba, Statia, Curaçao en St.Maarten) door Kadushi geproduceerde likeuren proeven. Hips…. En ze maken niet alleen likeur maar ook wodka, rum en….jawel whisky. Die moet ik natuurlijk ook even proeven! Ik wil er niet veel over zeggen maar ik houd het toch maar bij mijn Single Malt Islay Whisky…. Licht beneveld verlaten we de Kadushi distillery en zwalken via de kustroute terug richting Kralendijk. Onderweg bekijken we nog een set met oorspronkelijke indianen rotstekeningen en maken we nog een stop op de Seru Largu alwaar je een prachtig uitzicht hebt over Bonaire en Kralendijk. Na nog even boodschappen te hebben gedaan ploffen we neer op het terras bij het appartement met een biertje, hartige snack en vervolgens een licht diner van stokbrood met Franse kaas en een lekker glaasje wijn. Het was weer een prima dagje zo!

This entry was posted in Dutch. Bookmark the permalink.

2 Responses to Bonaire 24 oktober – Geiten & drank

  1. Elise says:

    Wat hebben jullie het leukl!

  2. Willem Jan Mulder says:

    hey dude…. Die Aletta was een tijd terug ook in een programma, boer zoekt vrouw international ofzo… ze is single en zoekt een ervaren schipper…. 🙂 Ik hoor een match….

Wil je reageren? Dat kan!