Falmouth 5 juni – dieseljunky

Na het ontbijt trek ik de wandelschoenen aan en haal mijn vouwbare steekwagentje uit de achterhut. Ik ga mijn ochendwandeling benutten door diesel te tanken. Met twee jerrycans van in totaal 35 liter en mijn steekwagentje ga ik op pad. Er schijnt een wet of regel te zijn in de UK dat je maximaal 2×10 liter mag tanken in losse jerrycans en dan moeten die ook nog van metaal zijn… Ik doe of mijn neus bloed natuurlijk…. Na een flinke klim kom ik bij het Esso tankstation, vul de jerrycans en reken af. Geen gezeik gelukkig dus ik kan aan de afdaling beginnen. Voel mij een beetje een dieseljunk met het steekwagentje met jerrycans… Met een virtueel bloedende neus loop ik langs het politiebureau en ben al snel weer in de haven. De 35 liter gaan gulzig de tank in en ik vermoed dat er nog in ieder geval wel 15 liter bij kan. En het is een fijn idee om met volle tanks te vertrekken. Maar dat doe ik dan morgen wel!

Ik weet vervolgens nog een paar uur kapot te slaan met het samenstellen van een nieuwe USB stick met muziek. Voor vertrek heb ik al mijn cd’s geript en op een harddisk gezet maar ik was er nog niet aan toe gekomen om er wat van op USB te zetten (welke ik op het soundsystem in de boot kan afspelen). Het is een trip down memory lane dus er gaat meer tijd in zitten dan ik dacht maar vervolgens heb ik wel een USB stick van 4 Gb bijna vol met goede muziek. Lekker voor onderweg.

In de tussentijd heb ik ook het formulier voor mijn PLB ingevuld en in de envelop gedaan. Die moet ik bij de RNLI (reddingsmaatschappij) afgeven en dat station ligt helemaal aan de andere kant van Falmouth. Weer een hele wandeling dus. Maar vlak bij de haven is ook een park & float/ride. Hier kan je parkeren en dan met de bus of met de ferry naar de stad. Eens kijken of dat ook zonder parkeren kan. Natuurlijk loop ik eerst naar de ferry. Niet alleen komt de ferry wat dichterbij mijn bestemming maar het is natuurlijk ook leuker. Er ligt zowaar een ferry aan de kade maar bemanning is in geen velden of wegen te zien. Ik wacht maar even af… Een minuut of tien later komen twee mannen aanlopen met een zwaar reddingseiland tussen hen in. Ze blijken bij de ferry te horen en de oudere man mompelt wat tegen mij in het voorbijgaan.  Het is volstrekt onbegrijpelijk voor mij, lijkt wel een soort dialect. Maar na nog een paar keer herhalen maak ik eruit op dat hij wil dat ik de jerrycan die op het meegezeulde reddingseiland staat eraf haal. Dan kunnen ze het eindelijk neerzetten…. Ze hebben een kant van het eiland net fris oranje geschilderd en de verf is nog nat. Het eiland moet op het dak van de ferry en dat gaat ze met z’n tweeën niet echt lukken dus ik help ze een handje. Nadien vraag ik de oudere man of de ferry ook nog vertrekt. Wederom komt er iets onder de snor vandaan dat ik niet echt kan verstaan. De mannen gooien vervolgens de ferry los en varen weg. Nog een paar keer de tekst naspelend in mijn hoofd denk ik dat deze ferry klaar werd gemaakt voor een keuring en dat er andere ferry’s wel varen. In het afgelopen uur heb ik echter geen andere ferry gezien dus ik kies eieren voor mijn geld en druip af richting bus. Bij het ticketstation zie ik een papiertje voor het raam hangen ‘no ferry june 5th’…. Heb ik weer. Maar ik krijg wel voor 2 pond een busticket naar het centrum. Helaas is dat slechts halverwege waar ik wezen moet en de buschauffeur weet te melden dat het dan nog wel 25 minuten lopen is. Dat blijkt wel mee te vallen gezien mijn wandeltempo en na een minuut of 15 deponeer ik de enveloppe in de brievenbus van de RNLI. Rustig wandel ik weer richting centrum en besluit de lokale bioscoop maar eens te bezoeken nu ik er toch ben. Eerder zag ik een aanbieding: voor 9.95 een meal and a movie. Twee vliegen in een klap. Alhoewel ik in eerste instantie naar A Big Wedding wilde (comedy met een sterrencast, o.a. de Niro) blijkt die volgens IMDB erg slecht te zijn dus wordt het toch maar Ironman 6. Geen flauw idee waar het over gaat maar de rating op IMDB is vrij hoog dus zal wel goed zijn… De goede film compenseert de matige maaltijd enigszins. Op de terugweg naar de haven stop ik nog even bij een speciaal biercafe en nuttig nog een Belgisch witbiertje en vervolg daarna in de schemering mijn wandeling terug naar de haven. Aan boord haal ik met de SSB ontvanger nog even de laatste windverwachting op en luister naar mijn eerder samengestelde USB. Tevreden doe ik tegen middernacht het licht uit en val in een diepe slaap.

 

This entry was posted in Dutch. Bookmark the permalink.

Wil je reageren? Dat kan!