Falmouth 6 juni – spare parts & diesel

Ik heb het voornemen om vandaag eens wat te gaan opruimen. Niet mijn favoriete bezigheid maar het moet wel een keer gebeuren…. Maar eerst natuurlijk mijn ochtendwandeling als dieseljunk. Ik weet zowaar nog een steilere route te vinden naar het tankstation. Ongetwijfeld iets korter maar met lading naar beneden lijkt mij dat geen succes, dus gewoon weer langs het politiebureau. Met deze lading diesel is de tank weer vrijwel vol dus mijn dagen als dieseljunk zijn geteld hier. Gelukkig maar. Over geluk gesproken, ik weet nog wat te verzinnen om het opruimen nog wat uit te kunnen stellen. Op mijn verlanglijstje staat nog een set reserve stuurkabels (de kabels waarmee het stuurwiel de kracht overbrengt op het roer onder de boot). Mocht er een breken dan ben ik zo goed als stuurloos en moet ik flink McGyveren om iets van stuurbaarheid te creëren. Geen prettige gedachte als je dagen zo niet weken van een haven verwijderd bent. Na wat prutswerk heb ik een stuurkabel los en kan ik bepalen welk draadeind eraan geperst is. Nu maar weer op zoek naar mijn nieuwe vriend de lokale tuiger. Ik loop ‘m vrijwel meteen tegen ’t lijf op de steiger, how convienent. … De beste man houdt niet van uitstel en zegt dat ik meteen maar even mee moet lopen dan regelt ie ’t meteen even. En inderdaad binnen twintig minuten ben ik in het bezit van twee reservekabels en ben ik 50 pond armer. Snellere service bestaat niet lijkt mij. Dat heeft voordelen en nadelen…ik zou nu dus kunnen gaan opruimen… Maar gelukkig weet ik nog wat, ik moet nog een reserve sleutel laten maken voor mijn kajuitingang. Gelukkig, kan ik weer wat wandelen tenminste. Met de benenwagen dus weer op naar het centrum. Ook dit is een geslaagde actie. Op de terugweg bekijk ik de mail nog maar eens. En jawel een bericht van de Engelse Kustwacht dat mijn PLB is geregistreerd. Binnen 24 uur dus schriftelijk bericht! Wederom een zeer snelle afhandeling hier in de UK. Kunnen ze in NL nog wat van leren…. En weer een zorg minder natuurlijk. Op de terugweg loop ik nog maar even langs de supermarkt voor mijn avondprakje. Het is goed warm dus ik besluit dat het een fruithapje wordt. Mijn ‘oude’ fruit moet nodig op(sinaasappels en appels uit NL, bananen en pruimen uit Brighton) en dat vul ik nog maar aan met een hele meloen (zo’n lekkere rode!). Bij thuiskomst is het te vroeg voor het diner maar ook te warm om nog te gaan opruimen (…..) dus maar even de pilot van Spanje erbij pakken om me alvast wat in te lezen. Dit keer niet met een biertje maar met een heerlijk groot glas koude melk en onder het genot van een sigaar (mijn favoriete combinatie alhoewel ik eigenlijk gestopt was/ben met roken….nou ja, smoke ‘m while you’ve got ‘m…!).

Het fruithapje smaakt prima en ik raak zo flink door mijn deels overrijpe fruitberg heen. Nog even de afwas doen en een lekkere warme douche en dan met een boekje de kooi in. Was weer een prima dagje! Wellicht morgen maar eens opruimen (als ik echt niks anders meer kan verzinnen….).

 

This entry was posted in Dutch. Bookmark the permalink.

8 Responses to Falmouth 6 juni – spare parts & diesel

 1. Robert says:

  Briljant.. Het is goed om tussen de regels door te lezen dat je weer helemaal in je element bent. Super! Maar uhh ruim die troep ff op (E) man.

 2. Ronald Vrolijk says:

  Hoi Gaby

  Is een (compacte) vouwfiets niet een goede volgende aanschaf? Ben je niet meer afhankelijk van lokaal OV en slijten je schoenen niet zo hard door al dat gewandel 🙂

  Enjoy!

  Groet,
  Ronald

  • skipper says:

   Hey Ronald,
   Haha, goed dat je meedenkt… Klopt, is inderdaad wel handig maar neemt ook weer ruimte in. Een opblaasfiets zou wel wat zijn maar die bestaat dan weer niet. En ach, ik heb geen hekel aan wandelen en zo blijf ik tenminste wat in beweging!
   Groeten,
   Gaby

 3. Willem Belanda says:

  Als je morgen toch zo’n woede aanval krijgt om op te ruimen, doe de mijne dan ook gelijk. Heb het ook al wat weken kunnen uitstellen, ik heb nog voldoende klussen omhet nog wat vooruit te schuiven. Leuk, en groetjes van Eliane en Willem.
  Volgend bericht uit osborn land?.

  • skipper says:

   Ha Willem,
   het is gelukt hoor….een regenachtige ochtend heeft mij een duwtje in de rug gegeven…
   Gelukkig regent het in NL ook nog al eens dus ik heb er vertrouwen in dat jij ook nog wel een keer inspiratie krijgt..
   Osbornland moet even wachten er komt net een storing aan. Daarna die kant op!
   Groeten,
   Gaby

 4. anita danenberg van de pronto says:

  hy Gaby we hadden het adres van willem gekregen en volgen je op de voet leuk hoor om je zo te zien groetjes harrie en anita

  • skipper says:

   Hey Anita&Harrie,
   leuk dat jullie m’n ‘belevenissen’ ook een beetje volgen. Mooie omgeving hier trouwens. Zeker als het mooi weer is…
   Groeten,
   Gaby

Wil je reageren? Dat kan!