Bonaire 6 november – Onweer, regen en golven

Ik word wakker van lichtflitsen en gerommel in de lucht. Niet veel later plenst het dan ook. Ook de golven nemen iets toe en de boot slingert gezellig heen en weer. Geen weer om buiten te zijn dus. Gelukkig ben ik vanochtend vrij. De zware regenval houdt rond 08.00 uur op maar het blijft grijs en het regent af en toe een beetje. Ik besluit met een paar koppen koffie de website maar eens bij te gaan werken, ik loop tenslotte alweer een week achter. Met uitzoeken en uploaden van foto’s en het schrijven van wat tekstjes ben ik de hele ochtend wel zoet. Na nog even wat brood te hebben gegeten klap ik de pc dicht en ga richting was en naar kantoor. Wanneer ik Mark spreek blijkt het weer van vannacht elders nog wat erger te zijn geweest. Op Punt Vierkant (ten zuidwesten van Kralendijk) zijn de golven over de kade gespoeld. Zwembaden zijn gevuld met zout water (en moeten worden leeggepompt), gebouwen zijn beschadigd en zware betonnen bloembakken zijn door het watergeweld verplaatst. In een geval is er zelfs een zware bloembak het zwembad in gespoeld. Aan de mooring in Kralendijk hebben we dus nog geluk gehad. De middag vermaken we ons met de aanvoer van de nieuwe steigerplanken, het voorbereiden van de betonnen vloer en het leggen van de eerste planken op het steigerdek. Eind van de dag drinken we er nog een biertje op en tegen zessen ben ik weer bij Karels en ga ik retour naar de boot. Dat laatste gaat trouwens niet zo soepel want de buitenboordmotor heeft wat moeite om mij daarbij te helpen. De motor is de laatste tijd al wat slechter gaan lopen dus ik zal er morgen maar eens naar gaan kijken. Met een eenvoudige maaltijd en wat oude kaas duik ik de boordbios in en ga reeds even na negen uur lekker mijn kooi in.

This entry was posted in Dutch. Bookmark the permalink.

2 Responses to Bonaire 6 november – Onweer, regen en golven

  1. Willem Jan Mulder says:

    mooi plaatje!!

  2. skipper says:

    Just another day in paradise WJ…;-)

Wil je reageren? Dat kan!