Bonaire 9 december – Vrolijk

Om acht uur beginnen we weer aan ons lijstje met zwembaden. Het gaat zowaar redelijk voorspoedig en rond een uur snavelen we dan ook tevreden een Peruaanse rijsttafel naar binnen op de kleine veranda bij Ike thuis. Enige nadeel van een dergelijke lunch is natuurlijk dat je daarna wat moeilijk weer op gang komt… De middagdip weten we gelukkig klein te krijgen en we liggen goed op schema. Even na drieën moet Ike echter naar de huisarts en mag ik alleen op pad om de rest van de baden te doen. Even voor vijf uur ben ik daarmee klaar en pik Ike weer op zodat hij mij naar huis kan brengen. In plaats van Karels laat ik mij maar weer op de Douane droppen om te informeren naar mijn ingediende verzoek. En warempel, er is naar gekeken en er is een besluit genomen! De man die erover gaat, ene meneer Vrolijk (nee, geen Scheveninger maar een Arubaan heb ik begrepen) heeft mijn verzoek gehonoreerd met als gevolg dat mijn boot tot 20 juni 2015 op Bonaire mag blijven. De overhaaste vertrekplannen kunnen dus weer in de kast. Op de terugweg wandel ik even langs de stand van Jose op het Wilhelminaplein en we drinken op dit goede nieuws maar even een drankje. Daarna ga ik rap door naar de boot om in het resterende daglicht nog even te kunnen badderen. Ik had mij voorgenomen om te gaan koken vanavond maar, mede gezien de Peruaanse rijstschotel, zie ik daar toch maar vanaf. Het worden dus een paar boterhammen met belegen kaas en een koud glas melk. Ook lekker! En dat werk ik weg bij een film die helaas ietwat tegenvalt. Een deel ‘kijk’ ik dan ook met de ogen dicht en direct erna duik ik ’t vooronder in om de ogen wat langer te sluiten…

This entry was posted in Dutch. Bookmark the permalink.

7 Responses to Bonaire 9 december – Vrolijk

 1. Hans Eman says:

  Proficiat met je toestemming om tot half juni op Bonaire te mogen blijven. Als we de Postcodekanjer winnen, komen we je persoonlijk er wat van brengen.

 2. Elise says:

  Goed nieuws! Denk je ook dat je zo lang zult blijven?

 3. Kees en Anya says:

  Hi Gaby,hoe ist?wij zijn even in Holland om een paar kouwe poten op te doen.
  Boot aan d e mooring in Martinique.
  Heb je nog nieuws van Marten en Berty van de Blues?
  Goeie Kerstdagen alvast toe gewenst
  Groeten van Kees en Anya in een koud IJmuiden

 4. Ans Eman Nijhoff says:

  Dat wordt dus kerst en oud en nieuw op Bonaire! Je zult wel blij zijn met deze verlenging. Profociat. Hier is het al behoorlijk koud geweest. Had best even een weekje warmte willen voelen!!! Hart. gr. X

 5. Bert Dorrestyn says:

  Gaby Gefeliciteerd je bent nu weer een echte land lubber, maar wel op het beste island in de Caribbean.

 6. Paul Koelbloed says:

  Hi Gaby, lees net het goede nieuws dat je tot 20 juni op Bonaire mag verblijven. Gefeliciteerd! Groet, Paul.

 7. Sandra says:

  Ike is vast ook blij met het besluit van de Vrolijke meneer! Gefeliciteerd met je verlenging!!

Wil je reageren? Dat kan!