Bonaire 15 december – koninkrijksdag

Het is vandaag Koninkrijksdag en dus licht het hele eiland (blijkbaar) plat. Winkels zijn dicht en mensen zijn vrij. De normale ochtendbuz is er dan ook niet en het is lang rustig op straat. Wel krijg ik een SMS van de Bonaire Superstore dat zij wel open zijn vandaag. Dat komt dan goed uit want ik wil er wel eens kijken of ze er wellicht een goedkope poulietrekker hebben. Daarnaast moet ik eens op zoek naar nieuwe kussenslopen want in de huidige beginnen de gaten te vallen. Rond 11.00 uur knoop ik mijn dinghy dan ook aan de steiger in de haven vast en wandel naar de Bonaire Superstore. Het is een beetje als een Ikea op een feestdag…oftewel het is er druk en er staan lange rijen bij de kassa. Komt waarschijnlijk omdat de kerstmeuk vandaag met 50% korting wordt verkocht. Wagentjes vol met glimmende kerstballen gaan er de deur uit. Helaas hebben ze er geen poulietrekker maar ik weet er tenminste wel een paar kussenslopen te vinden. De slopen zijn slechts 50% katoen, tussen hele voorraad weet ik nog twee pakjes met 100% katoenen kussenslopen te vinden. Enige nadeel is dat deze lila en dieprood zijn en ietwat glimmen. Ik kies maar voor de hoerigrode kussenslopen, past mooi bij de kerst…. Terug aan boord ga ik eerst nog even wat op internet uitvlooien. Tegen drie uur bedenk ik dat ik ook wel honger begin te krijgen. Ik schraap mijn moed bij elkaar en besluit het laatste restje potente curry maar eens op te gaan eten. Ditmaal mieter ik er echter een blikje cocosmelk doorheen. Door die verdunning wordt de curry zowaar echt eetbaar zij het dat het nu meer een currysoep is maar dat mag de pret niet drukken. Na even uitgebuikt te hebben met een sigaartje besluit ik maar eens een dinghylift te gaan fabriceren. De aangroei/groene baard op mijn dinghy neemt inmiddels ernstige vormen aan en om dat tegen te gaan is het eigenlijk wel verstandig om je dinghy naast de boot op te hijsen. Blijft de boot mooi schoon en ook het stelen zou daardoor moeilijker moeten worden. Ik probeer het eerst maar eens gewoon aan een val maar dan heb ik vrij veel weerstand van de rubberrand van de dinghy die langs de romp sleurt. Ook voor de verf op de romp niet fijn natuurlijk. Dan zou ik dus mijn spinnakerboom moeten gaan gebruiken om de lijn wat meer naar buiten te brengen. Dat is allemaal wel leuk en aardig maar dan moet ik de hangmat configuratie dus voorlopig opheffen. Terwijl ik daar zo over sta te peinzen komt Martin aanvaren om mij daarbij geestelijk te ondersteunen. Na even overleggen en bijpraten maak ik een voorlopige constructie die lijkt te werken. Tevreden vaar ik vervolgens naar Martin en Bertie om een biertje te drinken en om de laptop even terug te brengen. Na een paar biertjes en snacks is het tijd om Martin en Bertie met rust te laten. Na nog even bij Shelley een wijntje te hebben gedronken vind ik dan toch mijn eigen boot weer terug en is het alweer ruimschoots bedtijd.

This entry was posted in Dutch. Bookmark the permalink.

Wil je reageren? Dat kan!