Bonaire 16 december – Bodyguard en klusjurk

De werkdag verloopt redelijk voorspoedig zij het dat ik vandaag met mijn Colombiaanse collega Dargo samenwerk. Een gemis is natuurlijk wel het Peruaanse bijvoederprogramma… Daar gaat je lijf toch aan wennen blijkbaar want ondanks mijn volle broodtrommel rammelt mijn maag gedurende middag met enige regelmaat. Ben reeds even voor vijven terug aan boord en na een duik in mijn zoutbadje maak ik mij klaar om even bij Shelley te gaan buurten. Na haar laatste reparatie bleek er oliesmurrie uit het staartstuk tevoorschijn te komen. En dat is niet de bedoeling. Het staartstuk zelf heb ik nog nooit gedemonteerd dus wil ik het wel eens even zien en daarnaast kan ik wellicht nog een nuttige bijdrage leveren. Wanneer ik arriveer is Shelley reeds in klusmodus, en dat betekent in haar geval dat ze een elegant zwart jurkje draagt en haar handen reeds onder de olie zitten. De oorsprong van de olie lekkage is al snel duidelijk. Het afdichtrubber van de schakelstang blijkt uit het staartstuk geschoten te zijn. Dat is alvast een easyfix in ieder geval. Toch halen we  het staartstuk nog even uit elkaar om eventuele schade aldaar van het varen met watersmering te bekijken en om het restant aan water en olie eruit te halen. Er lijkt gelukkig geen schade te zijn, dat valt dus weer mee. Inmiddels is de zon alweer achter de horizon verdwenen en is dat dus ook het einde van het klusprogramma. Ik krijg een drankje aangeboden en omdat ze toch gaat koken mag ik ook mee eten. Ik wil nog ’t een en ander aan boord doen en sputter eerst nog wat tegen maar niet lang. Ik prefereer toch een heerlijke spaghettimaaltijd met een charmante klusdame boven een uitsmijter op oud brood…(feitelijk een ‘no-brainer’ natuurlijk…). Terwijl we zitten te eten komen Dennis en Anneke van de Bodyguard aanvaren in hun dinghy. Het zijn oude bekenden van Shelley maar ik ken Dennis alleen van de SSB (het Dutchy’s at sea netje). Leuk dus om ze nu een keer in levende lijve te zien en te spreken. Na gezellig babbelen en borrelen op de Northwind gaan we ieder ons weegs en zoek ik mijn drijvende bed op.

This entry was posted in Dutch. Bookmark the permalink.

Wil je reageren? Dat kan!