Bonaire 18 december – vrouw op groene fiets

Ruw word ik door de wekker uit een heerlijke droom getrokken. Jawel, het is alweer half zeven dus tijd om op te staan. Ben gelukkig redelijk fit maar iets meer slaap was lekker geweest… Ach, nog een paar uur de schouders eronder en ’t is weer weekend. Niet zeuren dus maar aan de slag! Samen met Dargo sjezen we de baden langs en weten we een goed tempo aan te houden. Tegen half een zet ik Dargo thuis af voor zijn middagpauze en doe zelf nog even het laatste bad. Even na enen lever ik de sleutels van de pick-up in en wandel naar Karels. Het weekend is weer begonnen. Met een rammelende maag begin ik aan een late lunch en duik daarna even het internet op. De korte nacht eist na een uurtje zijn tol en de oogleden kunnen de zwaartekracht niet meer aan. Even een uiltje knappen dus maar … En daarna, om even wakker te worden duik ik maar even de zee in. Dat werkt altijd wonderwel. Opgefrist nestel ik mij met een biertje en een snack in de riante kuip (zonder stuurwiel lijkt ie een stuk groter) en begin aan een nieuwe boek. Het is een boek dat ik via via heb gekregen en het valt inmiddels bijna uit elkaar, moet dus wel goed zijn (The woman on the green bicycle van Monique Roffey). Het speelt zich af op Trinidad en alhoewel ik daar niet ben geweest kan ik mij inmiddels redelijk verplaatsen in de Caribische sferen. Het boek grijpt mij dan ook meteen. De middag gaat over in de avond en, terwijl het donker wordt, lees ik bij een nachtlampje nog even door. Na nog een hoofdstuk klap ik (voorzichtig) het fragiele boek dicht en verplaats mij naar de salonbank voor een paar afleveringen van Borgen. Bij de derde episode van de avond houden mijn oogleden het weer voor gezien en duik ik dus maar het vooronder in.

This entry was posted in Dutch. Bookmark the permalink.

Wil je reageren? Dat kan!