Falmouth 13 juni – St. Mawes & St. Just

De lucht is grijs met blauwe vlekken en de zon prikt er zowaar doorheen. Wel is het erg winderig (buiten). Na koffie en douchen eerst maar weer eens de weerberichten van internet plukken in het cafe. Er lijkt zich zowaar zicht te komen op een weerwindow. Na het weekend lijkt het erop dat de wind de goede kant op gaat. De komende dagen dus even bezien of dat iets stabiels is of slechts iets van korte duur… Nu ik toch weer aan ’t internetinfuus hang kan ik ook mijn blog even bijwerken en zien of ik een engelse versie erop  kan zetten. Dat laatste blijkt wat meer voeten in aarde te hebben dan ik had verwacht. Hiervoor zijn wel een aantal plugins te  installeren maar dan moet ik eerst de hele website naar een hogere versie van WordPress updaten. En als ik dat wil doen dan moet ik eerst een backup maken. En als ik een backup wil maken moet ik eerst een FTP programma op de mac zien te krijgen. En als ik dat dan heb moet ik de inloggegevens voor mijn domein zien te achterhalen….etc, etc, etc.. Oftwel ik ben de hele ochtend zoet met software gedoe. Dat duurt mij allemaal wat te lang en ik houd er dus na de ochtend maar mee op. Ben wel wat opgeschoten maar ik ben er nog niet.

Het is best aardig weer dus ik wil nog even de hort op en dan moet ik niet te lang wachten. Het doel is om naar St. Mawes te gaan met de ferry en daar een rondje te gaan wandelen. Maar eerst dus weer naar Falmouth wandelen om de ferry te kunnen pakken. De ferry dropt mij vervolgens rond 14.00 uur in St. Mawes. Ik zet er meteen flink de vaart in want de laatste ferry terug gaat om 17.15 en ik heb nu al zin in een pintje in St. Mawes als ik terugkom. De route voert eerst naar het kasteel/fort op St. Mawes. Feitelijk een zusterfort van degene bij Falmouth. Met beide forten kon de ingang van de rivier worden bestreken. Best aardig maar feitelijk stelt het fort weinig voor (vind ik) en ik ga dan ook geen 5,5 pond betalen om naar binnen te gaan. Bovendien moet ik nog een pint drinken voor afvaart. Rap door dus! Ik wandel in stevig tempo langs de kustlijn en kom al snel bij een splitsing. Een korte route terug naar St. Mawes of verder langs de kust…. Ik wil natuurlijk wel wat zien van dit stuk Cornwall en ik ben er nu toch…dus ik neem de kustroute. Via glooiende groende velden gaat het verder. Het is vooral erg groen maar op zich niet heel bijzonder. Wederom kom ik op een splitsing. Afslaan naar St. Mawes (2 mijl) of verder de kust langs naar St. Just….ik heb iets met water en in een boekje had ik gelezen dat bij het kerkje in St. Just de churchyard als een van de mooiste werd omschreven….ik besluit dus maar door te lopen naar St. Just. Uiteraard wederom met de vaart erin want dit is wel weer een stukje om…. St. Just is een klein gehucht maar inderdaad met een fraai kerkje en bijbehorende churchyard. Het boekje heeft wel een punt. De kerk is vrijwel aan het water gelegen evenals het kerkhof. De graven liggen verborgen in het heuvelige landschap tussen het weelderige groen. Ik wandel er even rond en het geheel heeft een rustgevende uitstraling.  Maar de dorst neemt toe en de klok tikt. Ik moet dus door, ben nu flink afgedwaald van de route naar St. Mawes dus moet tempo maken. Er zou een andere route terug moeten zijn. Helaas vind ik die niet en het eerste stuk loop ik dan ook via dezelfde route terug. Halverwege vind ik dan toch eindelijk de andere route. Uiteraard moet ik dan eerst weer steil omhoog om aan de andere kant van de heuvel te komen. Het zweet gutst mij van de kop maar ik moet door! Na nog een paar mijl vind ik de doorgaande weg naar St. Mawes. Het is inmiddels al na vieren en als ik nu nog een omweg neem kan ik het pintje in St. Mawes wel gedag zeggen en wellicht de ferry ook wel… Via de doorgaande weg dus maar terug. Om half vijf hobbel ik St. Mawes weer in en vind de weg terug naar de kade. En daar zijn ook de pubs. Tevreden zak ik met een pint Carlsberg neer op een bankje in de zon voor een pub. Mission accomplished. De bodem van mijn biertje komt al snel in zicht evenals de laatste ferry terug naar Falmouth. Timing heet dat. Met een stevige wind tegen ploegt de ferry door de golven. De toeristen die bij inschepen voorin zijn gaan zitten krijgen dan ook de volle laag en druipen al snel af naar het achterdek. Ik zit hoog en droog op het bovendek en geniet van de zon en wind. Terug in Falmouth neem ik dan eindelijk een portie Fish & chips en peuzel dat onder toeziend oog van een enorme zeemeeuw naar binnen. Nog even een pintje om deze meuk weg te spoelen en dan maar weer op weg naar de haven.  Mijn voeten en kuiten voel ik behoorlijk wanneer ik het haventerrein op hobbel en de vaart is er duidelijk uit. Nog een pintje bij het cafe aan de haven dan maar…. Eenmaal op de boot gaan de schoenen uit en de benen omhoog. Straks nog even een lekkere warme douche en dan lekker vroeg mijn nest in! Lekker dagje zo.

This entry was posted in Dutch. Bookmark the permalink.

2 Responses to Falmouth 13 juni – St. Mawes & St. Just

  1. Robert says:

    Green and Blue!! van Windows gedownload? 😉 Foto’s zijn super, thanks again.

Wil je reageren? Dat kan!