Bonaire 5 februari – Slangen

Ik ben alweer bijtijds uit de veren en topfit kan ik mezelf niet noemen. Tijdens de koffie bestudeer ik de weerkaarten nog maar eens, die lijken redelijk stabiel qua verwachting te zijn. Voorlopig dus nog geen verandering van plannen. Met een flinke sloot koffie in mijn mik ga ik even na negen uur aan wal om weer even te winkelen. Op het boodschappenlijstje staat ditmaal nieuwe koelvloeistof, hittebestendige verf en epoxylijm. Nu de warmtewisselaar er toch af is wil ik toch ook maar even wat roest bijwerken en ook wil ik het overlooppijpje er weer op lijmen. Napa kan mij gelukkig aan alles helpen en tevreden ga ik dan ook weer terug naar de boot en haal meteen de schuurschijf en de boormachine van stal om aan de slag te gaan. Niet veel later zitten de roestige delen in drie lagen matzwarte uitlaatverf en heb ik het overlooppijpje ook weer gemonteerd. Nu is het een kwestie van uitharden. Dat komt goed uit want inmiddels loopt het alweer tegen elf uur en moet ik naar de Dive Inn waar ik afgesproken heb met Alex. Hij zou nog een blik werpen op de tank en dat heeft ie gedaan. De binnenkant is nog vrij redelijk maar de buitenzijde is flink roestig en zou dus een keer aangepakt moeten worden. Een herkeuring is daarna wel nodig. Ik neem de tank toch nog maar weer mee naar de boot (of ik niet genoeg zooi aan boord heb…). Eenmaal terug aan boord graaf ik de reserveslang maar eens op die ik zou willen gebruiken om de warmtewisselaar op de tussendemper aan te sluiten. Het stuk slang dat er nu op zit is oud en hard en zal vermoedelijk slecht afsluiten. Dat had ik ooit al zien aankomen en ik heb toen ook een stuk uitlaatslang gekocht voor deze gelegenheid. Op aanraden van de toenmalige verkoper heb ik een 45mm slang gekocht die over een 47mm tule moet. Dat blijkt geen lekkere combi te zijn. Met veel moeite krijg ik de slang een stuk over de pijp van de demper maar daarbij beschadig ik de slang wel ernstig aan de binnenkant. Ik vind het geen geweldige combi. Moet dus straks maar even bij Budget gaan kijken of ze een ander stuk slang hebben. Volgens de catalogus bestaat er 1-7/8 inch slang (47,6mm), maar of ze die hier hebben is natuurlijk nog maar de vraag! Voordat ik daar achter kom ga ik echter eerst naar de Marina om weer een paar dagen mooring te betalen, vuilnis weg te brengen en om water en benzine te halen. Het waait pittig vandaag en de terugtocht moet ik met volgeladen dinghy tegen wind en golven in. Helemaal droog houd ik het dan ook niet en ietwat zout arriveer ik weer bij de boot waar ik de buit aan dek hijs. Ik besluit om meteen maar door te varen naar Karels om bij Budget te gaan buurten voor een andere slang. Helaas is de keuze niet reuze. Wel hebben ze er een 45 mm slang die gladder en soepeler is dus daar neem ik eerst maar eens een stuk van mee, wellicht zit daar wat meer rek in. Terug aan boord blijkt ook dat niet echt te werken. Morgen dus maar terug voor de 50mm slang en wat tape dan wel kit om de boel fatsoenlijk af te kunnen sluiten. Vandaag heb ik daar geen tijd meer voor want ik heb om zes uur met Hans en Anja afgesproken om te borrelen en een hapje te gaan eten en daarvoor moet ik mij eerst een beetje toonbaar maken. Met schuurspons duik ik dan ook het water in, kan ik mijzelf ook nog een beetje nuttig maken door nog een deel van de romp baardvrij te maken. Weer terug aan boord trek ik snel wat schone kleren aan en ga richting wal. Niet veel later komen Hans en Anja aanwandelen en gaan we eerst maar eens een biertje doen bij de Divers Inn alvorens we een pizza gaan verorberen bij Rumba café. De pizza’s zijn weer te groot dus met doosjes met restanten verlaten we de tent tegen half tien om nog even een afzakkertje bij Havana’s te doen. Rond elf uur houden we het ook daar voor gezien en nemen afscheid, hoogste tijd om te gaan slapen. Zeker voor mij want met vier uur slaap van de vorige nacht sta ik inmiddels wel op instorten. Nog voor mijn hoofd het hoofdkussen raakt lig ik dan ook al in een coma.

This entry was posted in Dutch. Bookmark the permalink.

Wil je reageren? Dat kan!