28 maart – Vegas at Sea

Gedurende de avond en nacht doemt er in de verte licht op aan de horizon. Zou dat dan al Paramaribo zijn vraag ik mij af? Lijkt mij wat vroeg maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit natuurlijk. Kan mij dat niet herinneren van de vorige keer. Uren later zie ik op de AIS een viertal stippen verschijnen en blijkt het een cluster stilliggende schepen te zijn. Een daarvan is een groot schip met een boortoren en daar zijn ze trots op want de verlichting daarvan is Vegas-style? Maar zo midden in de nacht is dat voor mij wel een leuke afwisseling qua uitzicht. De schepen liggen net op de grens van het plateau, waar de diepte plotseling oploopt van ruim 2 kilometer diep naar tussen de 50 tot 100 meter diep. En dat betekent ook dat ik nu mijn ogen goed de kost moet gaan geven in verband met mogelijke vissers. En daar kom ik er meerdere van tegen gedurende de dag, allemaal ver van mij vandaan dus ik kan lui blijven zeilen. Wanneer de avond weer intreedt heb ik nog ca. 40 mijl voor de boeg tot de aanloop van de Surinamerivier. Perfecte planning, al zeg ik het zelf want laag water is rond 06.23 uur en dan wil ik bij het begin van de vaargeul zijn. Met deze koers en dit tempo gaat dat makkelijk lukken. Van slapen zal wel niet veel komen vannacht gezien de grote kans op vissers en de vroege aanloop richting Suriname?.

This entry was posted in Dutch. Bookmark the permalink.

Wil je reageren? Dat kan!