Trinidad 31 augustus 2016 – Independence Day

Baal ervan dat het plamuren er steeds bij in schiet. Het lijkt vanochtend redelijk droog te blijven dus ik begin toch maar hoopvol de reeds geschuurde rand stofvrij te maken. Terwijl ik daarmee bezig ben begint het weer te regenen. Dat project dus toch maar weer op hold. Bij eerdere zware regenbuien viel mij een lekkage op, en wel vanaf het kajuitdak. Ik denk dat ik weet wat het is, zelfde heb ik aan de andere kant gehad namelijk. Het is vermoedelijk de teakhouten handrail. Kan er natuurlijk wat kit tegenaan swaffelen maar dat is niet echt een structurele oplossing. De handrail zal er dus ‘even’ helemaal af moeten. Laat ik daar dus maar eens mee beginnen op deze regenachtige ochtend. Eerst moet het plafond eruit, daarna alle isolatie weg zodat ik bij de acht schroeven kan komen. Na ze er allemaal uit gedraaid te hebben en het even droog is ga ik aan dek en tik de handrail voorzichtig met een plamuurmes los van het dak. De voorste bevestiging lijkt inderdaad wat losser te zitten dan de anderen. Met alles los schraap ik de kitresten eraf, schuur de vlakken wat op en ontvet alles. Wanneer ik de kit opgraaf blijkt de aangebroken tube inmiddels hard te zijn geworden, ik moest dus een nieuwe aanslaan. Waar ik nu behoefte aan heb is een paar extra handen die de handrail op het dak kan houden terwijl ik aan de onderzijde de schroeven erin draai. Bij gebrek daaraan verzin ik maar weer een constructie aan dek om de handrail met enige druk op de goede plek te houden. Ik gebruik nieuwe schroeven want eentje brak er bij het eruit draaien al af…zal de leeftijd wel zijn. Wanneer alles weer op z’n plek zit laat ik de boel even zitten. Eind van de dag alle schroeven nog een slagje geven en dan kan het plafond er weer in. En inmiddels is het alweer twaalf uur…time flies. De afgelopen twee dagen heb ik s’avonds een paar borrels gedronken bij gebrek aan koud bier maar dat bevalt toch niet zo geweldig. Ben er s’ochtends duidelijk duffer door. De supermarkt zou vandaag open zijn dus die ga ik maar even bezoeken voor een paar essentiële zaken, bier en melk. Eenmaal terug druk ik een paar boterhammen naar binnen en buik even kort uit op de bank in de luchtstroom van de ventilator. Over ventilator gesproken, de afgelopen weken begin ik weer last te krijgen van warmte uitslag/prickly heat. Begon op een van mijn polsen maar zit inmiddels op beide onderarmen en rug. Erg irritant. Kreeg er op Bonaire op een gegeven moment ook last van tijdens mijn werk. Denk dat wanneer ik eenmaal weer in het water lig met de boot het wel weer over gaat maar zover is het helaas nog niet. Je kan het indammen door niet meer te zweten en in koele ruimtes te verblijven…yeah right, dat gaat voorlopig niet gebeuren. Maar goed, dit terzijde. Na de lunch besluit ik de gisteren behandelde delen maar weer even aan te gaan pakken, het blijft immers toch wat nat en grijs vandaag dus plamuren zit er waarschijnlijk niet in. Na de diverse plekken opnieuw opgeschuurd en ontvet te hebben maak ik wat Sigma 280 aan en kruip naar de diverse plekken om ze een lik verf te geven. Buiten heb ik ook nog een plekje op de romp en aangezien ik wat teveel verf heb neem ik ook de skeg nog maar een keer mee. Met alle verfrotzooi weer schoon en opgeborgen is het inmiddels half zes en besluit ik het plafond er maar weer even in te gaan bouwen. Na alle schroeven nog een kwartslag te hebben aangedraaid gaat de isolatie er weer in en kan ik het plafond er weer inschroeven. Als het goed is voorlopig geen lekkages meer vanaf het dak. Daar drink ik dan ook maar even een biertje op…. Nu de puinhoop in de salon weer een beetje te overzien is vergaar ik mijn vuile was maar eens, de klusbroeken kunnen inmiddels zo’n beetje rechtovereind staan en ik zal ze dus weer even in het gareel moeten zien te krijgen. Terwijl de was door de machine wordt geslingerd neem ik een lange koude douche. Niet veel later kan de was de droger in en kijk ik toch nog maar een aflevering van Homeland, serie 1 heb ik bijna doorstaan, nog een paar afleveringen te gaan. Ik bijt dus maar even door en kijk, samen met een grote pan pasta, de resterende afleveringen ook maar…even voor middernacht gaan de luiken dicht.

This entry was posted in Dutch. Bookmark the permalink.

2 Responses to Trinidad 31 augustus 2016 – Independence Day

  1. Elsa Vermeer ,,SARK says:

    Je bent wel een doorzetter , Gaby en dan met dat weer ! Knap hoor ! Wij zitten met heerlijk weer vlak voor Stellendam en hebben na geklus van dik twee en eenbhalve maand weer een prima tochtje gehad vanaf IJmuiden ! Nog succes en groeten Jaap en Elsa

    • skipper says:

      Veel keus heb ik ook niet Elsa…;-). Lijkt mij ook heerlijk om weer een stuk te zeilen. Heerlijk ook die douches bij de Marina Stellendam

Wil je reageren? Dat kan!