Trinidad 15 september 2016 – Balansdag

Mijn goede voornemens voor vanochtend kunnen de prullenbak ik. Wilde om zes uur opstaan om te gaan schilderen maar dat gaat ‘m niet worden vandaag. Ik krijg mijn ogen nauwelijks open en ik draai mij menig maal om als de wekker afgaat. Pas om half acht lukt het mij om er eindelijk uit te komen. Het ochtendnetje spreekt van 80% kans op regen. Nou valt die regen meestal pas zo rond de middag maar met mijn late start wordt het lastig om het tijdig op de romp te krijgen. Na de koffie pakken inderdaad donkere luchten zich samen boven de werf en stel ik de smeerboel maar uit. Wellicht dat het eind van de middag/vanavond redelijk weer is. Dan maar wat anders gaan doen, ik begin met het schuurwerk aan de romp boven de waterlijn. Eerst de kont maar eens. Na al het eerdere plamuur werk is die vrijwel geheel glad, zie nog een paar kleine plekjes die een likje plamuur kunnen gebruiken. Na de kont geschuurd te hebben begin ik aan de bovenste (donker) blauwe bies. Deze is het meest door de zon aangetast en er zit her en der ook wel wat plamuurwerk aan. Tussen door neem ik regelmatig pauze om met name de rug even te koelen en het zweet te laten verdampen bij de ventilator. Dat combineer ik dan meteen met wat digitaal werk gefreubel op de laptop. Naast de donkerblauwe bies zijn er ook enkele raampjes in de romp die wat aandacht vergen dus die begin ik vandaag ook maar eens mee. Rond half vijf houd ik het voor gezien en ga ik even een bestelling ophalen bij een van de bedrijfjes in de buurt. Boodschappen doen en koken schiet er vandaag bij in. Het blijft dus bij bier met droge bisquitjes vandaag, ook wel eens goed. Soort van een balansdag zeg maar…

This entry was posted in Dutch. Bookmark the permalink.

Wil je reageren? Dat kan!