Trinidad 21 september 2016 – de Franse keuken

Ik heb verdorie weer geen wekker gehoord vanochtend. Maar wel goed geslapen. Had de wekker gezet op half zes maar ben er dus pas om zeven uur uit en ben daardoor wat knorrig. Met vertraging begin ik dan ook aan nog maar weer een laagje verf op de waterlijn. Wellicht de laatste voordat ik de biezen er weer op kan gaan zetten. Maar dat zal moeten blijken wanneer ik het geschuurd heb. Maar zover is het nog niet. Tegen half twaalf ben ik met het ochtend programma klaar en is het ook alweer behoorlijk heet. Tijd dus om weinig te gaan doen, stilzitten en hopen dat de luchtstroom van de kleine ventilator mij wat kan koelen. Tijdens het weinig bewegen vermaak ik mij digitaal wat en doe tussendoor een kort middagdutje. Rond vier uur ga ik weer aan de slag, het begint langzaam wat af te koelen nu de zon laag aan de hemel staat. Na het schuren van de gisteren geplamuurde stukken aan de bovenzijde van de romp maak ik wat nieuwe plamuur aan en werk het nog wat verder bij. Hopelijk is het nu voldoende. Ik ruim de spullen op en trek rond vijf uur een ijskoud biertje open, heerlijk is dat als het zo bloedheet is. Na even hangen op de salonbank ga ik mij opfrissen met een koude douche. Ook dat is erg lekker maar kan er niet te lang onder blijven staan want ik moet op visite. Ik ben namelijk uitgenodigd om bij Philippe, mijn overbuurman, een hapje te komen eten. Rond zeven uur klop ik aan bij z’n catamaran met een pakket koude bierblikjes onder mijn arm. In de ruime kuip pilsen we de dag af en babbelen wat. Hij is een jaar of 63 volgens mij en heeft in z’n leven van alles gedaan. De laatste jaren zat hij in de IT en nu kan hij met een bescheiden inkomen de rest van zijn leven blijven ronddobberen. Of in ieder geval tot ie er zat van is. Tegen acht uur gaan de striploin steaks de pan in en komt de wijn op tafel. Is weer eens wat anders als pasta met bier… Het smaakt prima en pas tegen elf uur, we hebben een aardig gat geslagen in z’n wijnvoorraad, ga ik maar eens bootwaarts. Morgen weer proberen vroeg op te staan…maar dat zal nog lastiger zijn dan anders schat ik zo in…

 

de aflak weer op de waterlijn gaat. Weer geen wekker gehoord maar wel goed geslapen. Om zeven uur eruit. Had de wekker om half zes gezet… Ochtend laagje op de waterlijn. Half twaalf klaar. Warm. Pauze, lunch, middag powernapje. Donkere lucht maar geen regen. Rond vier uur plamuren op de bovenste rand.

This entry was posted in Dutch. Bookmark the permalink.

Wil je reageren? Dat kan!