Trinidad 11 oktober 2016 – Nog een poging om de schroefas te verwijderen

Wanneer ik even na zessen aan de koffie zit begint het te regenen, geen haast dus om buiten aan de slag te gaan. Even na zeven uur is het droog en kan ik aan de slag. Ik begin met het schuren van de gisteren in de primer gezette delen van de romp. Terwijl ik daarmee leuk opschiet begint het rond elf uur weer te regenen. Tijd dus voor een pauze en meteen maar een vroege lunch. Na de lunch is het nog steeds grijs en druppelt het af en toe. Ik besluit dan ook maar tot een binnenprogramma. Heb nog een klusje waar ik al wel aan begonnen ben maar dat ik niet tot een goed einde heb kunnen brengen. Heb het steeds maar uitgesteld maar het zal toch ook een keer moeten gebeuren, het (proberen te) verwijderen van de flexibele koppeling van de schroefas zodat ik de as kan laten controleren en richten. Eerdere pogingen hebben tot niets geleid, de koppeling zit muurvast op de as…. Ik besluit nog een laatste poging te wagen, als ie er echt niet af wil dan laat ik het voorlopig maar zitten en zet de boel weer in elkaar… Uiterst onbevredigend maar het is dan niet anders. Ik daal af in de bakskist en verwarm de koppeling eerst met een heatgun, nu wat warmer dan de vorige keer. Fuck het rubber denk ik nu, het ding moet eraf! Goed heetgestookt zet ik weer flink spanning op de trekker en tik tegen de koppeling met de hamer. Eerst voorzichtig maar later met wat meer brute kracht. Geen krimp. Grmblll.. Dan nog maar weer wat WD 40 erop, de straal WD40 verdampt vrijwel meteen, de koppeling is duidelijk nog bloedheet. Na alles ruimschoots in de WD40 te hebben gezet kruip ik de bakskist weer uit. Nog maar even laten inwerken en dan later nog een ultieme poging. Het is inmiddels alweer half vijf en ik besluit de binnenzijde van de romp achterin de boekenkast maar even in de primer te zetten. Na alles nog een keer geschuurd en ontvet te hebben maak ik wat Sigma primer aan en smeer dat er op. Dat doe ik met een potje verf en bovenlijf in de boekenkast. De verfdampen kunnen blijkbaar moeilijk weg want ik wordt er bijna onpasselijk van. Laatste stukje doe ik dan ook maar wat sneller en ga dan even frisse lucht happen. Morgen nog twee lagen en wellicht een derde en dan kan de wand weer dichtgemaakt worden en de boekenkast weer volgepropt. Inmiddels is het kwart over vijf, nog maar een poging om de koppeling los te beuken… Weer afdalen in de bakskist dus. Na een tijdje flink beuken en steeds wat meer druk op de trekker te zetten lijkt het alsof de koppeling een paar millimeter is opgeschoven maar meer dan dat lijkt er niet in te zitten. Nu ik een paar millimeter heb gewonnen kan ik niet echt meer terug. Maar wil ik nog meer kracht kunnen zetten op de trekker zonder de koppeling te beschadigen dan moet ik de trekker nog wat aanpassen, ik bedenk een constructie maar daarvoor heb ik wat extra lange boeten nodig. Morgen dus maar even halen en dan een hernieuwde ultieme poging…. Hopelijk gaat het lukken want ik ben er wel redelijk klaar mee moet ik zeggen. Inmiddels is het na zessen. Ik besluit eerst maar eens te gaan douchen alvorens aan het bier te gaan. Fris en fruitig drink ik vervolgens een ijskoud biertje en zet de pastaprut op het vuur. Met een flinke pan pasta voor mijn neus klap ik de boordbios open. Tijd voor een nieuwe serie, het wordt House of Cards en dat blijkt een goede serie te zijn. Na de eerste aflevering volgt er nog een en dan nog een…. Pas tegen elf uur klap ik de bios dicht en ga rap naar bed. Veel te laat want morgen gaat de wekker gewoon weer om vijf uur… Voordeel van de grijze dag is wel dat het niet zo bloedheet is en ik val dan ook snel in slaap.

This entry was posted in Dutch. Bookmark the permalink.

Wil je reageren? Dat kan!