Trinidad 12 oktober 2016 – Succes! Maar ook versleten cutless bearing

Pas om half zeven sta ik op. Na de koffie begin ik eerst maar met nog een primerlaag op de binnenzijde van de romp te zetten. Luister vervolgens rond 08.00 uur even naar het ochtend netje en ga dan de ‘trekker’ aanpassen. Daarvoor moet ik wel eerst een paar lange bouten hebben dus op de fiets even naar de hardwarestore (heeft niet wat ik nodig heb) en vervolgens naar Peake’s. Die laatste heeft de bouten die ik nodig heb dus eenmaal terug kan ik de trekker aanpassen aan mijn laatste inzichten. Na alles gemonteerd te hebben kan ik weer een poging wagen. Ik zet er spanning op, meer spanning en nog wat extra spanning. Tussendoor tik ik met een hamer tegen de trekker aan. En verdomd, er lijkt beweging in te komen! Eerst nog zeer moeizaam maar langzaam aan gaat het steeds soepeler. Een klein half uurtje later heb ik de koppeling in mijn handen…ik ben erg opgelucht en blij dat ook dit eindelijk gelukt is. Het betekent wel weer wat meer werk en tijd om ook dit allemaal weer op te lappen maar dan heb je er ook weer jaren geen omkijken meer naar als het goed is. Ik leg de koppeling op de salontafel en besluit eerst maar tot een kopje koffie om dit heugelijke feit te vieren. Daarna trek ik de as met de schroef eruit, maak de as schoon en bekijk ‘m aandachtig. Tussen cutless bearing (waterlager) en vetkeering is de as met name aangeslagen, wel is er de nodige putcorrosie te zien maar volgens mij is dat niet veel anders als de laatste keer dat ik de as gezien heb, zo’n 8 of tien jaar geleden geloof ik. Toen is ook de flexibele koppeling en de cutless bearing vervangen. Deze laatste ziet er nu ook weer wat droevig uit overigens. Het rubber begint los te laten van de bronsen bus. Da’s niet de bedoeling dus die kan ik maar beter meteen vervangen. Maar eerst de as eens wegbrengen naar de experts bij Peake’s zodat zij kunnen beoordelen of de as wellicht krom is. Ik neem ook de koppeling mee zodat ze ook kunnen beoordelen of deze wel perfect recht op de as zit, dat kan tenslotte ook een oorzaak zijn van het uitlijningsprobleem. Helaas ben ik enkele onderdelen vergeten dus moet ik nog een keer op en neer fietsen. Ik ga later op de dag nog wel even buurten om te zien hoe ’t er mee staat. Nu eerst lunchen. Na de lunch ga ik eens op zoek naar iemand die de cutlass bearing eruit zou kunnen krijgen. Ook daar is weer speciaal gereedschap voor nodig namelijk. Het lager is een ca. 14cm lange bronsen bus (met aan de binnenzijde rubber) die in een pijp in de romp is geperst, daardoorheen komt de schroefas. Ik loop bij een van de werkplaatsjes binnen en tref er een oude blanke man met een licht duits accent. Hij/zijn bedrijfje doet dit soort klusjes maar zo te horen heeft ie er weinig trek in, kan het flink tegenvallen en is het geen leuke klus. Ze doen deze klus dan ook op uurbasis (400TT per uur) en zo te horen moeten ze er speciaal een tool voor gaan maken. Kan dus ook weer in de papieren gaan lopen. Belangrijk is echter dat ik eerst een juist lager probeer te vinden. Zowel Peake’s als Budget hebben stapels met dergelijke lagers liggen dus ik denk dat het moet lukken. Maar weer op de fiets om de winkels te inspecteren. Helaas….beide hebben veel keus maar niet mijn maat. Krijg wel een tip om LP-Marine eens te bellen, die zouden vrij veel voorraad hebben maar zijn ver buiten Chaguaramas gevestigd. Ik bel ze dus eerst maar eens even op voor ik erheen ga. En jawel ze hebben er een. Helaas wel een stuk duurder dan de exemplaren die hier te koop zijn…slik, kleine 700 TT (96 euro) als ik het goed begrijp. Het is nu wat te laat om nog die kant op de te gaan (tegen vijf uur) dus dat wordt morgen dan. Nu dan maar even boodschappen doen. Had mij voorgenomen om mijn overwinning van vandaag te gaan vieren met buiten de deur een hapje eten maar besluit dat toch maar niet te doen. Kan mijn geld wel beter gebruiken tenslotte. Dan maar een extra biertje vanavond aan boord, dat is economisch beter verantwoord. Bij terugkomst met de boodschappen staat Albert (sy Exbury) bij de boot. Ik ben hem bij Budget Marine vandaag tegengekomen en terwijl we wat babbelden bleek hij de zelfde asmaat te hebben en vermoedelijk dus ook een zelfde cutless bearing. En hij heeft hiervoor een speciale trekker! Die komt hij mij even laten zien en ik mag ‘m lenen. Het zou mooi zijn wanneer ik deze trekker zou kunnen gebruiken, alleen moet ik daarvoor wel aan de binnenzijde van de boot bij de achterkant van de cutless bearing kunnen komen zodat ik er een dikke ronde schijf aan kan brengen waarmee ik de bearing er vervolgens aan de buitenzijde kan uitpersen (dmv een stuk draadeind). En dat kon wel eens lastig worden want aan de binnenkant zit namelijk ook nog een vetlager en het gaat lastig worden dat ook te verwijderen. Morgen maar eens beter bekijken. Nu eerst een biertje om de kleine overwinning van vandaag te vieren. Veel honger heb ik niet en fut om te koken ook niet. Het wordt dus een vloeibaar diner aangevuld met nootjes…. Morgen maar weer koken. Ik vermaak mij deze avond weer met de nodige afleveringen van House of Cards. Het blijkt redelijk verslavend te zijn. Tegen elf uur ga ik dan ook pas naar bed…

This entry was posted in Dutch. Bookmark the permalink.

2 Responses to Trinidad 12 oktober 2016 – Succes! Maar ook versleten cutless bearing

  1. Robert says:

    mijn cutless bearing zir vast met een inbusbout. Kijk even of dat bij jou is weggeverfd

    • skipper says:

      Ha ‘Robert’, bij zit de cutless met twee imbusboutjes vast, die zijn al los… Vandaag de trekker gemaakt maar helaas is de theorie wat anders als de praktijk… Morgen nog een poging..

Wil je reageren? Dat kan!