Trinidad 16 november 2016 – Rollen en rimpels

Ik ben er vandaag weer even voor zessen uit. Volgens het weerbericht zou het vanochtend nog flink gaan regenen en het is inderdaad grijs en bewolkt. Ik twijfel dus nog wat of ik moet gaan verven en werk ondertussen mijn blog maar bij. Tegen negen uur hak ik de knoop door, het lijkt iets lichter te worden dus ik ga rollen! In het totaal rol ik weer ruim 2,1 liter op de romp maar die is nu dan ook mooi egaal grijs. Even voor twaalf uur ben ik ermee klaar en ga dus eerst maar even lunchen. Het is overigens nog steeds droog. Na de lunch sputtert het wel wat maar veel is het niet. Wanneer het weer droog wordt besluit ik de naam maar weer eens op de boot te zetten. Ditmaal dus op de kont in plaats van op de zijkanten van de boot. De grote sticker knip ik twee stukken (naam en illustratie) en ik begin met de naam. En ik begin duidelijk niet doordacht genoeg. Ik plak de naam er met tape op en besluit (dom dom dom) om de sticker van boven naar onderen af te pellen en te plakken. De kont loopt een beetje rond en dat gaat dus mis… Niet heel erg mis maar in de lange lijn aan de bovenzijde zit nu wel een kleine rimpel (maar deze dame is dan ook al 40 jaar oud..) en daar baal ik van. Bij de illustratie pak ik het doordachter aan, al doende leert men tenslotte…. De illustratie plak ik namelijk vanuit het midden naar de beide zijkanten, dat gaat aanmerkelijk beter en de plaat zit er strak op. Al zeg ik het zelf. Half tevreden kijk ik naar het resultaat, van een afstandje zie je niks van de rimpel en daarnaast zit de windvaan er ook nog eens voor dus het moet maar zo! Ik ventileer mijn ongenoegen nog wel even bij Philippe maar die komt alleen maar met een nog betere methode, de zeepsopmethode, en terwijl hij dat verteld daagt het mij ook weer. Dat ik daar niet eerder aan heb gedacht! Nou ja, nu te laat. Had nog wel wat meer willen doen vandaag maar inmiddels is het half vijf en is het wat te laat om nog aan een nieuwe klus te beginnen vind ik. Daarnaast gaat het weer wat sputteren dus besluit ik er voor vandaag mee op te houden. Na een verfrissende douche klap ik de boordbios open. Veel honger heb ik niet dus met wat toast en een restantje kaas start ik maar weer een aflevering van House of Cards op. Na een drietal afleveringen loopt het alweer tegen tienen, tijd voor mijn schoonheidsslaapje dus!

This entry was posted in Dutch. Bookmark the permalink.

3 Responses to Trinidad 16 november 2016 – Rollen en rimpels

  1. Sandra says:

    Lekker kontje!

  2. Willem Belanda says:

    Ziet er mooi uit. Top.

  3. Edo says:

    wat een werk heb je verzet …….maar ziet er weer top uit

Wil je reageren? Dat kan!