Trinidad 7 december 2016 – De laatste loodjes?

Om zes uur ben ik er al uit, maar ik heb dan ook nog wel wat te doen de komende dagen… Tijdens de koffie begint het te regenen, dat is dan wel weer jammer. Als dat maar niet te lang duurt. Het blijft vooralsnog grijs en nat, heb duidelijk mazzel gehad de afgelopen twee dagen met droog weer. Maar ik heb nog wel wat meer droog weer nodig om de resterende antifouling erop te kunnen smeren… Gelukkig heb ik nog twee dagen en nog genoeg andere klussen te doen dus ik hoef mij niet te vervelen. Ik heb gisteren een spier links onder in mijn rug verrekt. En dat is niet handig bij het manoeuvreren in ongelukkige posities. Met enige tegenzin kruip ik na de koffie dan ook met een pot verf de voorpunt in. Met weinig plezier smeer ik de verf in de voorpunt op en ben blij als ik weer rechtop kan gaan staan om de spieren even te strekken. Na de rug gerecht te hebben haal ik de vloerplaat weer uit de salon en ga verder met het fatsoeneren van de bedrading onder de vloer. Met de kabels weer in ’t gelid kan ik de laadkabels van de ankerlieraccu ook weer aansluiten. Moet echter wel eerst nieuwe kabelogen eraan solderen want die zijn bij het verwijderen van de kabels helaas gesneuveld. En dan is het alweer twaalf uur, tijd voor de lunch dus. Na de lunch is het eindelijk droog en kan ik met de antifouling gaan kliederen. Ik begin maar eens met de loospijpen in een laagje verf te zetten. Terwijl ik daarmee bezig ben begint het wat te druppelen maar het zet gelukkig niet door zodat ik na de loospijpen door kan met het onderwaterschip in de tweede laag antifouling te zetten. De eerste laag was leuk, mooie kleursverandering maar nu is het blauw op blauw… Lastig te zien ook waar je bent geweest. Zet de tweede laag erop zonder afplaktape, ga dan morgen afplakken en dan een paar keer rond de boot om extra lagen op de waterlijn te zetten. Dan kan ik meteen de plekken van de stempels meenemen, die zullen morgen ochtend dus nog even verzet moeten worden. Na de verfklus begint het weer te regenen en ga ik snel binnen verder met opruimen en zooi weggooien. Ook mijn ‘verfhok’ mest ik nog maar eens uit en ruim ik opnieuw in. Met het verfhokje weer ingeruimd ontstaat er weer wat meer ruimte in de salon. Maar niet voor lang want vervolgens verplaats ik de zooi uit de voorpunt naar de salon zodat ik de accu voor de ankerlier weer kan installeren (heeft af en toe aan de lader gestaan). Na installatie besluit ik meteen de installatie maar te testen. Het werkt! Vervolgens nog maar wat verf mixen voor de voorpunt die ik vervolgens in de voorlopig laatste laag zet. Na de zooi weer uit de salon de voorpunt in gedirigeerd te hebben kan ik eindelijk de salontafel weer monteren. Helaas zijn de bouten nu natuurlijk zoek (heel goed opgeborgen op een ongetwijfeld logische plek…) en moet ik op zoek naar vervangende. Na wat rommelen heb ik vervangende bouten gevonden en heb ik weer een salontafel! Het is inmiddels alweer na zevenen en ik ben bekaf. Ga snel douchen om op te frissen en even na achten zit ik aan de pastaprut. Na nog wat internetten ga ik toch pas tegen elf uur naar bed.

This entry was posted in Dutch. Bookmark the permalink.

Wil je reageren? Dat kan!