Trinidad 8 december 2016 – Buitengesloten…en meer regen

Half zeven ben ik eruit. Het regent. Daar gaat mijn planning qua antifouling. Nou ja dan maar de voorpunt weer gaan inrichten. Om acht uur begin ik dan ook met het terugplaatsen van de isolatie in de voorpunt en vervolgens kan ik de ankerbak en de afwatering daarvan weer installeren. Meteen maar de ankerketting erin doen dan en het anker ophalen dat de afgelopen maanden op de grond voor de boot heeft gelegen. Om kwart over negen ben ik ermee klaar en wandel ik even naar kantoor om te vragen of iemand de stempels rondom mijn boot kan verplaatsen. En als ik daar dan toch heen ga besluit ik meteen maar even een wasje te draaien. Heb nogal wat maar gelukkig zijn het grote machines! Na de trommel vol gestouwd te hebben strooi ik er waspoeder in en voor de verandering ook maar eens wat wasverzachter. En dat laatste had ik beter niet kunnen doen achteraf… Er blijkt namelijk geen stroom en water te zijn op het moment. Een half uurtje later is er weer stroom en niet veel later ook water, de wasmachine gaat dus aan de slag maar wanneer ik de was drie kwartier later in de droger wil werpen blijkt de waspoeder met de wasverzachter samen een klonterige massa te zijn geworden en zitten daarvan dikke plakken op een groot deel van de kleren. Ik laat de wasmachine nog maar een keer draaien dan. Helaas geen effect… de schoonmaaksters herkennen het probleem en weten mij te vertellen dat ik het alleen kan oplossen door de kleren in een emmer water goed te spoelen. Fijn dan! Ik had toch niks te doen dus gaan de kleren weer mee naar de boot en zit ik vervolgens drie kwartier onder de boot (het regent weer) de kleren te spoelen. Daarna kan het eindelijk de droger in… De stempelman is ondertussen ook geweest en we hebben de stempels verplaatst en er plastic folie tussen gedaan om de antifouling niet te beschadigen. Wanneer het eindelijk droog is maak ik de plekken snel droog en schoon en mix wat primer. Ik ben nog niet klaar met het rollen van de primer of het begint te druppelen en niet veel later te stortregenen. Ik probeer de zojuist geverfde delen ietwat te beschermen met regengootjes van tape. Zo blijven de plekken min of meer droog hoop ik. Dat geldt in ieder geval niet voor mijzelf want ik ben inmiddels doorweekt. Een half uur later is het weer droog en breekt er een waterig zonnetje door. De geverfde plekken lijken redelijk droog te zijn en ik maak de directe omgeving snel even droog. Daarna ga ik er rap achteraan met de antifouling nu de primer nog ietwat plakkerig is. Kort daarna begint het wederom te regenen. Ik maak nog wat meer regengootjes om de plekken nog wat beter van de regen te beschermen en ga weer naar binnen om te schuilen. Ik moet ook nog de waterlijn een paar keer in de antoufling zetten maar zo schiet dat niet op… Dan maar de schroef monteren en de geboute zinkanodes. Dat kan ik tenminste doen als het regent, nat ben ik toch al. Moet eerst de schroefdraden zien schoon te maken want daar zit dan wel tape omheen maar inmiddels ook een laag of 8 aan verf. Het blijft maar regenen. En tot overmaat van ramp blijk ik vanavond niet in de kraan gehangen te worden. De onderkant van de kiel zal morgen dus quick en dirty moeten. Hopelijk zit er niet teveel roest dan. Half zes is het weer even droog en ga ik rap weer rollen. Doe met name de waterlijn nog met de rest die in het blik zit. Met een aantal regenpauzes weet ik het blik uiteindelijk leeg te rollen op de waterlijn. Inmiddels is het zo goed als donker en ga ik binnen verder met opruimen. Als laatste maak ik mijn bed in de voorpunt weer op, vanavond kan ik tenminste weer lekker in mijn eigen bed. Dat is tenminste wat. Ik ben wel bekaf en heb een rammelende maag. Snel dus de laatste pastaprut in de pan en schrans het snel naar binnen. Met de maag weer gevuld is het alweer half acht en ga ik rap even douchen. Ben duidelijk niet helemaal helder meer want nadat ik de salondeur op slot heb gedaan blijk ik mijn toiletetui vergeten te zijn dus wil weer naar binnen. Helaas…de salondeurtjes willen niet meer open. En voor het eerst sinds ik deze deurtjes heb gemaakt heb ik het gepresteerd om mijzelf buiten te sluiten.… Bij het dichtgooien van de tweede deur is de grendel daarvan naar beneden geschoven en zit nu dus van binnenuit op slot. Ik heb de deurtjes vrij zwaar uitgevoerd dus ik kan wel rammelen aan de deuren maar dat heeft weinig zin. Wanneer ik door het raampje naar binnen kijk zie ik inderdaad dat de grendel op de deur zit. Verdorie! Ben moe, voel me vies en wil douchen. Gelukkig heb ik het voorluik op een kier staan maar dan moet ik wel eerst de dinghy die erover heen licht en vastgebonden is eraf. Nog mazzel dat het nu net even droog is dan… Na de dinghy deels met een van de vallen opgetakeld te hebben kan ik naar binnen en mijn toilet etui pakken. Moet er dus wel wat op verzinnen zodat dit mij niet nogmaals kan gebeuren… Als alles op slot zit sta je anders mooi te kijken. Ga nu rap douchen en wanneer ik daarmee klaar ben hoost het weer. Wat een terig weer vandaag zeg. Eenmaal terug aan boord internet ik nog wat maar ga vervolgens redelijk bijtijds naar bed. Ik moet morgenochtend nog aardig wat doen om de boot verder klaar te maken voor de tewaterlating dus vroeg op!

This entry was posted in Dutch. Bookmark the permalink.

Wil je reageren? Dat kan!