Trinidad 10 december 2016 – Buitenboordperikelen en etentje met de Fransen

Werd vannacht gewekt door een regenbuitje, dat is even wennen zo zonder omgekeerde dinghy over mijn luik. Om half zes ben ik op gestaan en tijdens de koffie wordt het vervolgens langzaam licht. Helaas geen fraaie zonsopgang vandaag. Na de koffie begin ik maar eens met de buitenboordmotor. Ik heb besloten om de motor maar in de dinghy uit elkaar te halen. Dat aan boord hijsen is met deining niet zo handig. Eerst haal ik het staartstuk er vanaf, dat gaat tegenwoordig gelukkig makkelijk. De impeller ziet er prima uit dus aan de koeling ligt het waarschijnlijk niet. Vermoed dat alleen het verklikker circuit verstopt zit zodat daar geen water uit komt. Dat is dus niet het probleem geweest. Dan maar de carburateur eraf en deze in de salon even helemaal uit elkaar halen en schoonmaken. Lijkt niet smerig maar er zat geen benzine in de vlotter kamer… Vlotternaaldje dus maar extra goed schoongemaakt en de boel weer in elkaar gezet. Benzine uit de tank en nieuwe (nou ja, uit een jerrycan aan boord) erin. Filter zou ik willen vervangen maar heb geen passende vervanging, straks wellicht even kijken aan de wal als ik er op tijd ben. Probeer vervolgens benzine door de leiding te pompen, weinig succesvol. Er zit dus ergens een opstopping. Haal het filtertje los en probeer het opnieuw. Moet veel kracht zetten en dan spuit er rotzooi uit de leiding en benzine…daar zat dus de verstopping. Het filter is smerig en de rotzooi is wellicht steeds terug gelopen de leiding in en is daar gaan verstoppen. Vermoed dus dat dit het euvel was. Starten en de motor loopt weer prima. Nog steeds geen waterstraal maar zoals gezegd, dat is vermoedelijk geen probleem. Nu eerst maar even ontbijten! Helaas ben ik zo slim geweest om de koelkast gisteravond uit te zetten dus het wordt cornflakes met lauwe melk. Ik was al blij verrast dat het voltage van de accu’s nog zo hoog was vanochtend, maar als je de accu niet belast is dat niet zo vreemd natuurlijk…. Na dit matige ontbijtje ga ik maar even de motor testen. Wil een reserve aansluiting van benzine tank op de buitenboordmotor halen (heb er tenslotte al een stuk fof drie versletenen geen reserve meer) en even op zoek naar een benzinefilter. En als ik dan toch aan wal ben doe ik meteen maar wat boodschappen. Na even met Philippe gepraat te hebben stap ik op de fiets en fiets naar Budgetmarine. Daar vind ik niet wat ik zoek dus dan maar naar Peake’s. Bij Peake’s vind ik de aansluiting. Een passend benzine filter kan ik er niet vinden. Ik moet ook nog wel ergens een filter hebben liggen maar waar… Nu ik toch bij Peake’s ben ga ik even buurten bij Carole en Jim, zij zijn gisteren ook eindelijk weer te water gegaan. Ik tref Jim aan die met het canvas rond de cockpit bezig is. Carole zit lekker binnen in de airco te knutselen maar komt ook naar buiten om even een praatje te maken. Na wat bijpraten nemen we afscheid, we komen elkaar vast nog wel weer ergens tegen in de carrieb de komende maanden. Ik bestijg mijn stalen ros en fiets vervolgens naar Massy om boodschappen te doen, bier melk cornflakes pastasaus, het gebruikelijke dus… Met volgeladen fiets terug naar de werf en vervolgens terug naar de boot. Daar ga ik eerst maar even lunchen. Na de lunch besluit ik even diesel te gaan halen. Ik gooi de vier jerrycans in de dinghy en pruttel vervolgens met de dinghy naar het tankstation. Helaas, ik mag de ‘internationale prijs’ betalen van 4,45 (lokalen betalen minder) maar moet dan wel mij paspoort en scheepspapieren meenemen. Nou ja, ben nu aan de wal dus dan maar geld halen want anders kan ik de diesel toch niet betalen. Gelukkig heb ik de fiets nog aan de wal staan. Vervolgens ga ik met de dinghy en de lege jerrycans weer terug naar de boot om de papieren op te halen. Ik wil een beetje opschieten dus geef even gas. Halverwege hikt de motor en het is net of ik tegen iets aan gevaren ben, de motor knikt even wat omhoog. Vreemd. Daarna kan ik gelukkig wel verder. Daarna weer terug naar het tankstation. Ik vul de Jerrycans en vaar dan weer terug. Helaas begeeft de buitenboordmotor het na 20 meter varen en krijg ‘m vervolgens ook niet meer aan de praat. Grmblll. Zittend op de vier volle Jerrycans roei ik langzaam terug naar mijn boot. Ik hijs de jerrycans aan boord en ga eerst maar weer met de buitenboordmotor aan de gang. Ik probeer een andere bougie en ik doe een poging om met de luchtpomp het koelkanaal door te blazen. Bij het omhoog klappen van de motor breekt vervolgens de aansluiting van de tank op de motor (weer) af. Nog een geluk dat ik net een reserve gekocht heb… na deze gemonteerd te hebben start de motor weer en lijkt prima te lopen. Veel vertrouwen heb ik er alleen niet meer in. Ik heb nog steeds geen koelwater straal dus zou kunnen dat de koeling toch niet optimaal werkt en de motor dus warm loopt of wellicht blijft de vlotter hangen. Maar in dat laatste geval zou er benzine uit de overloop moeten stromen en dat doet ie niet. Inmiddels is het alweer na zessen en zou ik contact moeten hebben met de Hakuma Matata (Patrick en opstapper Rinoult) want we zouden om een uur of zeven even met z’n vieren (inclusief Philippe) gaan eten bij The Wheelhouse. Soort van afscheidsetentje. Patrick hoopt donderdag te kunnen vertrekken en ook Philippe tegen die tijd. Krijg met niemand via de VHF contact dus ga om half zeven maar naar de kant. Vaar erg rustig want heb geen zin in roeien. Zonder sputteren kom ik aan, spring onder de douche en haal Philippe op. Daarna door naar Patrick en Rinoult. Daar duurt het even maar om half acht zijn we onderweg. Na een korte wandeling bestellen we bij de Wheelhouse ‘bake and shark’ en bier. Het eten is prima en betaalbaar maar de conversatie aan tafel is hoofdzakelijk Frans natuurlijk dus ik kan lekker dooreten. Moet ook wel want ik had inmiddels een berehonger. Na het eten verwen ik mijzelf met een Montecristo als afscheids sigaar. Even na negenen zijn wij nog de enige gasten en worden tafels en stoelen langzaam opgeruimd. Tijd dus om af te rekenen en terug te wandelen. Eenmaal bij de dinghy doe ik even een schietgebedje en jawel, de motor start gelukkig en brengt mij terug naar mijn boot. Na nog even relaxen ga ik rap naar mijn licht deinende bedje in ’t vooronder. Het is mooi geweest voor vandaag!

This entry was posted in Dutch. Bookmark the permalink.

Wil je reageren? Dat kan!