Carriacou 24 december 2016 – Zeilheld

Bij zonsopkomst sta ik weer op. Het is heerlijk om het langzaam licht te zien worden met een mok koffie onder handbereik. Het waait nog steeds flink in de baai. Tegen zeven uur lijkt het even wat minder te worden en ga ik rap proberen de genua weer in het profiel te krijgen. Voordat het weer gaat poeieren zit ie erop en heb ik de boel weer netjes ingerold. Vroeger was de opgerolde genua wit nu dus blauw, maar wel exact de kleur blauw van mijn huiken, de bimini, de spatzeilen en de sprayhood. Geen raar gezicht dus. Na nog een kop koffie na deze inspanning is het tijd voor ontbijt. Even na acht uur besluit ik maar weer even tot een landexpeditie. Ik wil even nog wat boodschappend oen voor de komende dagen (brood en fruit), informeren bij customs of ik de komende dagen kan uitklaren indien ik dat wil en zien of ik internet kan regelen. Maar ik ga eerst even bij Paulo langs om hem een USB stick te geven met wat nuttige info over de carrieb (pilots, boeken etc.) Hij heeft alleen de navionics kaarten op z’n telefoon volgens mij en that’s it. Daarna vaar ik even langs de Duitse boot die gisteren is binnen gekomen. Het is inderdaad een carena 40, van dichtbij ziet ie er wat minder fraai uit. Ze hebben de boot op Trinidad van een andere duitser gekocht en hebben ‘m in Clarks Court Bay Marina wat opgeknapt (o.a. wat gaten in de romp gerepareerd….). De romp hebben ze ietwat slordig wit geverfd en opbouw moeten ze nog doen, net als ik. Na even wat wetenswaardigheden uitgewisseld te hebben ga ik door naar de wal. Bij de douane is nog geen kip te bekennen, ben er kennelijk voor negen uur dan want in ’t weekend zijn ze van 09.00 tot 14.00 open. Dan maar even boodschappen doen. Op zaterdag staat Rufus met zijn standje in Carriacou en hij heeft veel vers fruit en groente. Dat komt goed uit, ik wil wat sinaasappels en grapefruits hebben zodat ik gezond de kerst doorkom. Bij de Lambi Queen (bar/restaurant) drink ik even een frisje en maak gebruikk van het internet. Daarna ga ik door naar de supermarkt. Ik raak er aan de praat met twee oldtimers. De eerste is een magere bijna 80 jarige britse zeiler die ietwat trillend aan z’n preontbijt van rum begint en klaagt over z’n geilheid. Het blijkt Paul Erling Johnson te zijn, een internationale zeilheld van een andere tijd. In 1963 stak hij de eerste keer de Oceaan over in een 16 ft zelf ontworpen en gebouwde zeildinghy. Daarna zouden er nog vele volgen (zowel boten als oceaanoversteken). Carriacou is inmiddels zo’n beetje zijn thuis geworden en hij woont aan boord van zijn zelf ontworpen en gebouwde 42ft Venus, een twee mast gaffelkotter en verdiend zijn geld met de verkoop van zijn schilderijen. De andere man heb ik al een aantal maal ontmoet bij Andy (de zeilmaker) en blijkt de eigenaar te zijn van de boot waarvan Patrick de lijn in de schroef heeft gehad. Toen hij verhaal bij Patrick ging halen kreeg hij doodleuk te horen dat het zijn schuld was, had ie daar maar geen ankerlijn moeten hebben… Dat is niet zo netjes van Patrick…, bevestigd wel weer het vooroordeel over de Franse zeilers helaas. En over Franse zeilers gesproken, mijn nieuwe buurman in de baai probeert geld te halen terwijl ik met deze twee kleurrijke lieden sta te praten. Helaas lukt het hem niet om daadwerkelijk geld uit de muur te krijgen omdat ie de Engelse automaat niet begrijpt. Ik help ‘m dus maar even. Ook weer geregeld. Nu terug naar de boot. Wil eerst nog benzine halen bij de fueldock maar tref er niemand aan. Dan niet, ik kan nog wel een paar keer heen en weer varen met wat ik heb. Terug aan boord eerst maar eens lunchen. En vervolgens repareer ik eerst mijn stoomlicht alvorens ik mij met een boek in de kuip nestel. En dat bevalt prima dus de rest van de middag voer ik verdomd weinig uit en begin op tijd aan een biertje. Het diner schiet er bij in vandaag, het blijft bij snacks besluit ik. Even na achten worden de oogleden zwaar en na nog wat rekken ga ik tegen negen uur mijn kooi in. Op naar eerste kerstdag.

This entry was posted in Dutch. Bookmark the permalink.

Wil je reageren? Dat kan!