Dominica/Portsmouth 22 februari 2017 – Terug in Prince Rupert’s Bay

Wanneer het langzaam licht wordt heb ik de Prince Rupert Baai weer in het vizier en zeil ik er nog steeds met een slakkengangetje van 1 a 2 knopen naar toe. Rond half zeven roept Bob mij op, hij is net terug en heeft in het Noorden van de baai een rustig plekje gevonden om zijn anker neer te kwakken. Ik ben dan nog een kleine 5 mijl verwijderd van Portsmouth. Aangezien de wind het meer en meer laat afweten en het beetje wind dat overblijft daarnaast ook nog ongunstig draait besluit ik de genua in te rollen en de Benz aan te zwengelen. Met iets meer vaart vaar ik vervolgens op mijn doel af. Even na achten ben ik weer in de baai en pruttel rustig door het anker en mooringveld om te zien of ik wat verder noordelijk een ankerplekje kan vinden. Dat valt nog niet mee maar tegen negenen denk ik een plekje gevonden te hebben en kan het anker naar beneden. Optimistisch duik ik er vervolgens achteraan om te zien of het anker goed ingegraven is. Maar dat had ik net zo goed niet kunnen doen want de onstuimige zee van afgelopen dag maakt het water vrijwel ondoorzichtig. Het frist wel lekker op, dat dan weer wel. De wind is vrijwel nihil maar er is nog steeds we een redelijke swell. De diverse dinghydocks zijn dan ook nog niet bepaald veilig voor je dinghy. Sterker nog, een deel van de steiger van de PAYS organisatie blijkt gisteren te zijn weggeslagen. Ook de hele strandlijn is aanzienlijk ingekort zo te zien. Bij Chez Felix stap je vrijwel direct vanaf de deur de zee in… Met de ankerwacht op actief klungel ik de rest van de dag wat aan aan boord. Veel fut zit er niet in na zo’n gebroken nacht op zee. Daarnaast maakt het gebrek aan wind het nu wel erg warm, te warm om echt iets actiefs te ondernemen in ieder geval. Tegen het eind van de middag/begin van de avond duik ik met een koud biertje de boordbios in voor wat afleveringen van NCIS. Rond zevenen vallen echter reeds mijn ogen dicht, hoogste tijd dus om wat slaap te gaan inhalen!

En nog een paar foto’s van twee andere baaien aldaar….:

This entry was posted in Dutch. Bookmark the permalink.

Wil je reageren? Dat kan!