St. Martin 10 maart 2017 – Koffie leuten en bier drinken, TGIF

Inmiddels is mijn verkoop lijstje wel zo’n beetje compleet en heb ik (naar mijn mening) redelijke prijzen verzonnen. Ik gebruik het ochtend VHF netje dan ook maar om mijn waslijst eens op te sommen. Ik krijg aardig wat respons en met name de Nederlandse vlaggen lijken in de smaak te vallen. Ik weet er meteen drie te verkopen, allemaal aan bekenden trouwens. Maar goed, het begin is er en ik heb daarmee in ieder voldoende cash om het avondprogramma te bekostigen. Maar zover is het nog niet. In de loop van de ochtend word ik opgeroepen door de Spirit of Blacklock, de koffie is klaar. Op naar de buren dus! Ook Birgit en Rene zitten er aan de koffie en de zoon van Henk en Michelle, Luuk, is gisteren ook gearriveerd. Het gezelschap vormt zich om in een denktank en de meeste ‘briljante’ ideeën passeren de revue (voor mij) om hier geld te kunnen verdienen. Altijd handig zo’n drijvende klankbordgroep…. Maar gezellig is het in ieder geval wel. Voor ik er erg in heb is het dan ook alweer ruimschoots na enen. De maag begint te rammelen dus ik ga maar eens terug naar mijn boot voor een ietwat late lunch. Terwijl ik daarmee bezig ben roept de Nostress mij op, Maarten heeft het vermoedelijke probleem van zijn SSB zender gevonden, de koperen aardband blijkt deels weggerot te zijn. Dat moet ik ook eens even bekijken dus na mijn uitsmijter spring ik in de dinghy en ga even bij de Nostress buurten. De dunne brede koperen band is inderdaad niet best meer, dat kan zo maar het probleem zijn geweest. Terwijl zij zich klaar maken om op zoek te gaan naar een nieuwe koperen band ga ik aan boord nog maar eens alle te verkopen zooi bij elkaar harken en alvast in tassen doen. Dan ben ik morgen ochtend daar geen tijd mee kwijt tenminste want de kans bestaat dat ik dan ietwat brak zal zijn… Even na drie uur besluit ik ook nog maar eens te testen of de motor wil starten…. Niet dus, klikklikklik, meer niet. Dat betekent dus dat de accu nu definitief is afgeschreven en ik wil dan wel graag z.s.m. een nieuwe hebben. Island Waterworld is vandaag maar tot 16.00 uur open dus even na half vier spring ik rap in mijn dinghy en speer die kant op. Ben er net op tijd en zoek een ‘betaalbare’ accu uit. Die moet dan toch nog 147 euro kosten helaas maar het zij zo. Na even testen wandel ik met de accu terug naar de dinghy en vaar terug naar mijn boot. Na omwisselen van de accu start ik de motor en laat deze even draaien. Ondertussen neem ik een buitendouche om op te frissen en even na vijf uur stop ik de Benz en stap weer in de dinghy. Hoogste tijd om het Happy Hour bij Lagoonies op te zoeken, het is tenslotte vrijdag en dus tijd voor goedkoop bier en chinees voer met de Medenederlanders! Het is wederom erg gezellig en ik weet het uiteindelijk dan ook tot na middernacht vol te houden… Heel verstandig aangezien ik morgen om half acht in Frankrijk (andere zijde van de lagune) moet zijn voor de rommelmarkt…. Terwijl ik de dinghy losknoop willen er ook net twee dronken gasten van de steiger af zeiken. De steiger is wat wiebelig dus de ene mietert al zeikend van de steiger af. Uitermate vermakelijk om te zien. Mooie afsluiting van mijn avond bij Lagoonies…. Weer aan boord kruip ik snel in ’t vooronder en ga rap slapen!

This entry was posted in Dutch. Bookmark the permalink.

Wil je reageren? Dat kan!