St. Martin 24 maart 2017 – Roeiboot

Het lijkt vanochtend iets minder te zijn met de swell. Na de koffie ga ik eerst nog maar eens tanken en koop meteen een paar nieuwe bougies. Wellicht dat de motor daarmee nog wat beter gaat lopen, je weet het niet… Eenmaal terug bij de boot draai ik meteen de bougies er maar eens in. Helaas geen significant verschil. Ik heb al lang geen twee takt meer gemengd maar ik moet nog wel ergens 2-takt olie hebben. De meer recente olie kan ik niet vinden maar wel een aangebroken fles die reeds aan boord stond toen ik ‘m kocht, dus ruim 15 jaar oud. Maar olie is olie dus dan dat maar. Met volle tank ga ik vervolgens eerst maar eens even boodschappen doen bij de Carrefour. Terug aan boord werk ik eerst een stokbroodje met Franse kaas naar binnen en ga vervolgens het internet op om wat meer informatie te vergaren over mijn nieuwe pk-pakhuis(je). Helaas kan ik de repair manual niet vinden. V.w.b. het vermogens probleem vind ik ook geen briljante nieuwe inzichten. Wellicht de carburateur binnen kort er maar eens afhalen, afstellen en schoonmaken. Maar nu even niet. Ik besluit vanmiddag vroeg te eten zodat ik met goede bodem aan kan schuiven bij het happy hour bij Lagoonies. Met gevulde maag kan ik het gezamenlijke diner ook een keer overslaan. Ik heb nog voldoende pastaprut dus ik hoef alleen wat pasta te koken. Gisteren was mij wel opgevallen dat er relatief veel pastagruis in de zak lag maar nu ik wat beter kijk zie ik dat de penne is aangevreten door kleine torretjes… veel van de penne is doorboord en voorzien van kleine gaatjes en onderin de zak liggen kleine wollige wormpjes… Ik red nog een maaltijd aan penne en de rest gaat dus maar overboord. Zal de rest van mijn pasta voorraad een dezer dagen ook maar eens inspecteren dan. Met volle maag stap ik vervolgens rond vijf uur in de dinghy en vaar naar Lagoonies. Frans komt ook net aan en gezamenlijk trappen we de NL borrel af. Niet veel later komen ‘de anderen’ ook en al snel is het een flinke groep geworden. Een deel gaat Chinezen en een deel blijft voor de verandering dineren bij Lagoonies. Ik blijf gezellig borrelen bij Lagoonies met Martijn en enkele andere lieden terwijl de rest van de club het eten naar binnen schuift. De biertjes smaken prima, de tijd vliegt en het is gezellig. Met een aantal mensen besluiten we dan ook nog even naar de Dirty Sanchez te gaan, daar zou een rockband spelen. Met een aantal snuiters in mijn dinghy varen we naar de andere kant van de lagoon en vinden daar al snel de beloofde band. Deze speelt inderdaad snoeiharde rock en de trommelvliezen hebben het dan ook zwaar te verduren. Na een biertje besluit ik het dan ook maar voor gezien te houden. Ik stap in mijn dinghy pruttel rustig richting mijn boot. Het pruttelen houdt helaas even na de brug op en ik krijg de motor vervolgens ook niet meer aan de praat….Grmblll. Dat wordt dus roeien. Ik heb dan nog geluk dat de wind gunstig is maar blij ben ik er niet mee. Het duurt dus aanzienlijk langer voor ik weer terug aan boord ben. Eenmaal aan boord ga ik dan ook rap slapen. Morgen met brakke kop de motor dus maar repareren….heb er nu al zin in.

This entry was posted in Dutch. Bookmark the permalink.

Wil je reageren? Dat kan!