Combarro 29 juli – balansdag

Na een redelijke nachtrust is het aanzienlijk rustiger geworden met zowel wind als golven dus na het ochtendritueel ga ik er maar weer eens met de bijboot op uit. Dit maal wel gewapend met de laptop want ik moet nog een ankervergunning voor de Islas Cies aanvragen en met de browser op de iphone wil dat maar niet lukken. Kan ik meteen nog een paar foto’s op mijn blog zetten. Dat aanvragen gaat via de website overigens zeer eenvoudig en de ankervergunning kan je direct daarna printen of opslaan. Mede gezien het weer wil ik morgen en mogelijk ook overmorgen bij de Cies eilanden gaan ankeren. Heb dus maar een vergunning voor de komende drie dagen aangevraagd. Of ik daar ook blijf zal afhangen van deining en golven. Ik wil wel een beetje fatsoenlijk kunnen slapen tenslotte. Er weersvooruitzichten lijken redelijk gunstig in ieder geval. Bij terugkomst eerst maar weer eens lunchen en dan is het zomaar weer halverwege de middag…. De andere twee (britse) boten die de laatste twee dagen ook hebben meegehobbeld achter hun anker zijn inmiddels vertrokken en ik heb het recht weer alleen hier. Ik vermaak mij verder door weer eens even een boek te lezen in het zonnetje (want die is er gelukkig ook weer eens). Het waait nog wel redelijk (15 tot 18 knopen) maar uit de wind achter de sprayhood is het goed toeven. En….vanavond staat er geen spaghetti op het menu (het mag een wonder heten…) maar een salade met tonijn, blauwe kaas, rode ui, caviablaadjes, ei, tomaatjes en een zelfgemaakte (mosterd) dressing. Ja ja, het moet niet gekker worden. En nadat ik dit ophad kwam ik erachter dat ik de asperges zelfs nog vergeten was. Maar het smaakte (onverwacht) prima. Zo goed dat ik nog even een wijntje op het terras ben gaan drinken om het te vieren en afscheid te nemen van Comarro… Inmiddels is het vrijwel windstil dus ik ga maar even wat slaap inhalen en dan morgen lekker bijtijds op pad (denk ik…).

geen spaghetti

geen spaghetti

This entry was posted in Dutch. Bookmark the permalink.

3 Responses to Combarro 29 juli – balansdag

  1. Hans Eman says:

    Toch maar goed dat je zo’n flinke bibliotheek (van 1,5 cm) bij je hebt.

  2. Elise says:

    Je wortd nog een echte keuken prins!

  3. Sandra says:

    caviablaadjes…. is dat van de paardebloem? Die van ons vonden dat vroeger hysterisch lekker.. toch?

Wil je reageren? Dat kan!