St. Martin 27 maart 2017 – Pendelen tussen NL en Fr

Ik heb heerlijk geslapen vannacht op een boot die vrijwel stil ligt met slechts wat kabbelende golfjes tegen de romp. WJ heeft wat minder goed geslapen denk ik maar die moet dan ook nog even wennen aan de meer Spartaanse omstandigheden aan boord. Na de koffie en een licht ontbijtje gaan we op pad. Ik moet nog even uitklaren uit NL, lig immers in Frankrijk inmiddels, en als we dan toch onderweg zijn wil ik even goede 2-takt olie kopen en kunnen we meteen even boodschappen doen bij de Carrefour. Uitklaren duurt even want er is net iemand van een megajacht voor mij met een stapel paspoorten. Eenmaal uitgeklaard varen we de lagunen weer in, kopen de olie bij IWW, drinken een drankje bij Lagoonies en varen naar Port de Plaisance om daar de dinghy vast te knopen. Na een bezoek aan de Carrefour gaan we weer terug naar de boot om te lunchen. Na de lunch knutselen we nog even aan de buitenboordmotor, het mengsel lijkt wat te rijk en we stellen de vlotter dus nog wat anders af. De motor loopt vervolgens wel wat beter maar helaas niet sneller. Het zij zo. Met een goed lopende motor gaan we dan ook met beperkte snelheid naar Marigot alwaar ik nog moet inklaren. De timing is niet optimaal want het is de Franse kant dus het inklaringskantoortje is tot twee uur gesloten. Dan maar even Marigot in en daar na wat rondslenteren het terras op. Op de terugweg is het kantoortje wel op en kan ik gratis inklaren in Frankrijk. Ook weer geregeld. Eenmaal terug aan boord komt Martijn nog even langs en drinken we een biertje in de kuip. Wanneer Martijn weer weg gaat begin ik met koken. Het wordt vanavond gevangenisvoer voor WJ, oftewel Risotto al Tonno. En WJ vindt het zowaar lekker en de flinke pan met Risotto gaat leeg tot op de laatste korrel. Na even uitbuiken gaan we weer op pad, het is tenslotte maandag en dus tijd om naar de kerk te gaan. Oftewel op naar de Red Piano Bar met Church on Monday. Het is er vandaag minder druk dan eerdere maandagen en ik kom er voor de verandering ook weinig bekenden tegen. De band is weer lekker stevig en hard. Na de nodige drankjes druipen we met toeterende oren af en gaan nog een afzakkertje halen bij Toppers, met tenenkrommende karaoke, alvorens we weer terug naar de boot gaan.

This entry was posted in Dutch. Bookmark the permalink.

Wil je reageren? Dat kan!