St. Martin 28 maart 2017 – Poutine

Ik kom vandaag wat moeilijker op gang en het wordt dan ook een ietwat luie ochtend. We internetten wat en ik vervang de accu in mijn Macbook voor de nieuwe die WJ heeft meegebracht. Daarmee zou ik weer lekker lang op een batterijlading moeten kunnen werken. Met name in de avond is dat prettig aangezien ik dan de inverter niet teveel hoef te gebruiken. Wat later op de ochtend komt Martijn nog even buurten en even later ook de Antares. Zij komen afscheid nemen want ze gaan vandaag ankerop om naar de BVI’s te varen. Niet geheel uit vrije keuze, want er is geen wind, maar ze hebben er afgesproken met mensen en dan moet je wel een keer weg natuurlijk. Na onze lunch gaan we even op pad. Even verderop liggen namelijk twee flinke zeilboten die volgens Martijn voor een habbekrats te koop zijn. Die moeten we dus maar even bekijken. Het blijken een betonnen schoener te zijn van dik 15 meter (1200 dollar) en een plastic ketch (richtprijs 5000 dollar). We meren af naast de betonnen boot. Een orkaan heeft er ooit een gat in geslagen en dat is dan wel weer dicht gemetseld maar de boot is verder ook in een verre gaande staat van ontbinding. Afzinken dus. De plastic boot valt mij allesinds mee, zeker na het betonnen wrak. Er zit wel een boel werk aan maar de basis is goed en sterk en het schip heeft veel ruimte en potentie. Na wat foto’s gemaakt te hebben varen we even bij Martijn langs om onze bevindingen te delen. Met een kopje thee in de kuip praten we even bij. Er is vandaag weinig wind en het is dus flink warm. Geen weer om erg actief bezig te zijn. En dat geldt ook voor Martijn blijkbaar. Hij heeft nog steeds last van zijn ribben en doet het vandaag dan ook rustig aan. Niks voor Martijn… De dag is op deze manier weer snel voorbij. Eind van de middag zijn we terug aan boord en met een sundowner en een nootje zien we de zon achter de horizon verdwijnen. Vandaag heb ik geen zin om te koken en we besluiten dan ook aan land ergens een eettentje op te zoeken. Na de dinghy bij het dinghydock vastgeknoopt te hebben wandelen we de hoofdweg op. Onderweg komen we Rene en zijn vrouw Cheryl tegen. En die zijn hier goed bekend dus meteen maar even vragen naar een goed adresje om te eten. Hij verwijst ons naar ‘Conny’s’, daar dus maar eens heen. Blijkt nog een aardig stukje tippelen te zijn en we hadden de dinghy daar vlak voor de deur kunnen parkeren… Conny blijkt een vriendelijke goedlachse Canadese dame te zijn die daar sinds een kleine twee jaar een restaurantje runt. Als je het niet kent zal je het niet snel vinden. Er komen dan ook hoofdzakelijk locals. Een van haar specialiteiten is een Canadees gerecht genaamd Poutine. Rene had mij dit ook aanbevolen dus proberen we het maar. Niet veel later krijgen we een bord met Patat met daaroverheen kaas en ‘gravy’ oftewel jus… We hadden ons er iets anders bij voorgesteld maar het is wel lekker. Een andere specialiteit van haar zou haar appeltaart zijn maar daar is na deze maaltijd geen ruimte meer voor. Na nog een drankje gaan we weer op pad. Bij de Soggy Dollar gaan we nog een afzakkertje halen en dat blijkt een goed besluit te zijn. Het is salsa avond. Die avond begint kennelijk met een salsa les en wordt gevolgd door een live band met een dansende menigte. Gezellige boel dus weer! Na wat drankjes houden we het tegen middernacht voor gezien, tijd om ons bedje op te gaan zoeken!

This entry was posted in Dutch. Bookmark the permalink.

One Response to St. Martin 28 maart 2017 – Poutine

  1. Kees jezusarie says:

    Poutine! Heerlijk, heb ik in Québec ook gehad

Wil je reageren? Dat kan!