St. Martin 3 april 2017 – Steak & Church on Monday

Na de koffie besluit ik even met de buitenboordmotor aan te rommelen, een massa kabeltje is afgebroken en dat repareer ik provisorisch. Helaas blijkt de buitenboordmotor daarna geen sjoege meer te willen geven. Dat kan niet met kabeltje te maken hebben maar wellicht met het opklappen van de motor dat nodig was om het kabeltje weer te verbinden. De carburateur dus maar weer eens uit elkaar sleutelen en schoonmaken… Daarna komt de motor dan toch, zij het wat moeizaam, op gang. Met de motor weer werkend gaan we op pad. We hebben bedacht om vandaag eens te gaan lunchen bij Karakter, een strandtentje ergens in Simpson Bay. Na de dinghy bij het Dinghy Dock te hebben geparkeerd steken we over naar Simpson Bay en wandelen via het strand naar Karakter. Karakter blijkt het laatste restaurantje te zijn en ligt op de smalle strook land tussen strand en vliegveld. Het geruis van de zee wordt dan ook regelmatig verstoord door stijgende, landende en taxiënde vliegtuigen maar storend is het eigenlijk niet. De sfeer is er ongedwongen en het broodje smaakt prima. Na de lunch wandelen we terug richting dinghy en willen nog even geld halen. Dat blijkt vandaag lastiger dan gedacht. Het moet een goed weekend zijn geweest want de meeste banken blijken leeg te zijn… Drie ATM’s verder en nog steeds geen geld krijgen we een lift van ene Craig die ook op zoek is naar een werkende ATM. Hij blijkt kapitein te zijn op een minimegayacht, de Mamamia (112 ft). Op vijf minuten rijden is de Scotiabank en die blijkt wel geld te hebben gelukkig. Craig zet ons weer af bij de yachtclub waarop WJ op pad gaat naar zijn eerder geboekte massage en ik retour naar mijn boot. Tegen vijf uur tref ik de doorknede WJ bij Lagoonies voor een biertje en het begin van het avondprogramma. Na wat drankjes bij Lagoonies gaan we naar een goed steakhouse om ons gezamenlijke laatste avondmaal te verorberen. Het is een vrij chique tent met bijbehorende prijzen maar de steaks zijn heerlijk. Het toetje laten we maar voor wat het is en we gaan na het diner nog even uitbuiken bij Lagoonies. En nu we toch op pad zijn besluiten we ook nog maar even naar de Red Piano te gaan (Church on Monday)…

This entry was posted in Dutch. Bookmark the permalink.

Wil je reageren? Dat kan!