St. Martin 9 april 2017 – Sick, grey and wet sunday

Na het nachtelijk racen in China ben ik alsnog bijtijds wakker. Dat heeft niet zozeer te maken met dat ik uitgeslapen ben alswel met de hoestbuien en de keelpijn. Voel mij kort gezegd niet erg fit… En het weer heeft zich daaraan aangepast want het is grijs en regenachtig. Na mijn tweede kop koffie wil ik mijn ‘douche’ vullen maar plots begint de waterpomp te haperen. Typisch geval van lege tank in dit geval… Wel jammer want op zondag kan ik geen bootje laten komen om mijn tank te vullen. Ik besluit dan ook maar naar de Franse kant te gaan waar ik een tankstation weet dat vermoedelijk open is en water heeft. Ik moet alleen wel wat buitjes afwachten voor ik op pad ga. Bij de eerste poging weigert de buitenboordmotor dienst en na vele malen aan het trekkoord trekken begint het weer te regenen, tijd voor een pauze dus. Na het buitje weet ik de motor aan de praat te krijgen. De paarden komen wat moeilijk op gang maar uiteindelijk loopt de motor tenminste. Ik gooi de boot vol met jerrycans en vaar af naar Frankrijk! Het tankstation is open en heeft water. Met 15 liter benzine en 35 liter water vaar ik langzaam terug naar de boot. Met deze vracht kan ik niet planeren en dat is jammer….want jawel, het begint weer te regenen. Tegen de tijd dat ik bij de boot ben is het opgeklaard, schijnt de zon en ben ik doorweekt. Never a dull moment. Met het water doe ik een paar handwasjes en ik hoop het met de rest te kunnen rekken tot ca. donderdag, mijn vrije dag. Met weer voldoende water zit ik de rest van de dag aan de thee met honing om mijn keel te smeren. Het lijkt te helpen, althans overdag. Al thee slurpend kijk ik wat afleveringen van NCIS. Erg laat maak ik het vandaag ook niet. Even na negen uur ga ik naar bed maar helaas is de liggende stand niet de beste, de hoestbuien beginnen dus weer…. Lekker dan.

This entry was posted in Dutch. Bookmark the permalink.

Wil je reageren? Dat kan!