St. Martin 10 april 2017 – Bloody monday

Heb tot ca. 02.00 redelijk geslapen denk ik maar daarna was ik hoofdzakelijk wakker en heb mijn zeehonden impressie geoefend. Rond zes uur sta ik op, giet een flinke sloot koffie naar binnen, neem een douche en ga rond kwart over zeven op pad. Ik begin pas om 08.00 maar ik vertrouw de buitenboordmotor momenteel niet. En dat wantrouwen blijkt vanochtend gegrond, de motor komt wel tot leven maar de motor loopt erg onregelmatig. Een blik onder de motorkap leert mij dat er vonken overspringen van de bougiekabels naar het frame van de motor. Dat is niet de bedoeling en dat kan goed het slechte lopen verklaren. Ook het vochtige klimaat helpt daar vast niet bij. Hopelijk kan ik de kabels vervangen en is het probleem opgelost. Met haperende motor dus op pad. Bij hogere toeren loopt de motor beter en ik weet zelfs in plané te komen. Ben dus alsnog mooi op tijd op mijn werk. Gedurende de ochtend laat ik een monteur even naar mijn buitenboordmotor kijken, hij komt tot de conclusie dat de kabels inderdaad vervangen moeten worden maar helaas blijkt bij dit model dan ook de bobine vervangen te moeten worden, kostenplaatje ca. 120 US$…. Daar moet ik even over nadenken dus. Terwijl ik een klant help bij de zonnepanelen moet ik mijn hoofd even draaien om het prijskaartje onder op het paneel te kunnen lezen. En dan gaat get mis. Terwijl ik mijn hoofd terug draai grijpt mijn rechterneusgat in een stalen pen die loodrecht op het muurpaneel staat. Dat doet pijn, maar niet alleen dat, het bloed meteen als een rund. Ik wijs de klant nog even de solarcontrollers en maak mij dan uit de voeten, een bloedspoor achterlatend. Eenmaal bij de toiletten zie ik pas hoe erg het is mijn armen en gezicht zitten onder het bloed en niet veel later de wasbak ook. Het was een goede keus om geen wit shirt aan te trekken vandaag…. Gelukkig blijkt de echte schade mee te vallen, geen grote scheur in mijn neus slechts wat interne schade. Ondertussen is mijn bloedspoor netjes opgeruimd en kom ik even bij met een icepack op mijn neus. Het bloeden houdt niet veel later op en ik ga dus maar weer de vloer op. Eerste wat ik doe is de twee ijzeren pinnen verwijderen, aan een daarvan zitten nog stukjes neus.. Tijdens mijn lunch pauze wandel ik even naar de Yamaha dealer, daar kan ik de bobine met kabels voor ca. 100 dollar ‘krijgen’ maar ook daar hebben ze ‘m niet op voorraad. Ik denk er nog maar even over na dan. Ik koop alvast maar een rolletje rubbertape zodat ik de kabels daar wellicht wat mee kan beschermen in afwachting van een definitieve oplossing. Toen ik eerder eens naar de vonk keek vond ik die al niet erg overtuigend dus wellicht is dit dan ook de oorzaak. Ik weet de dag verder zonder (grote) kleerscheuren te volbrengen en even na vijf uur tape ik de kabels van de bougies in. De motor start min of meer als vanouds en ik kom zonder problemen bij de boot, fingers crossed…. Aan boord slurp ik vervolgens veel thee, eet wat boterhammen, kijk wat NCIS afleveringen en ga vervolgens niet te laat naar bed!

This entry was posted in Dutch. Bookmark the permalink.

Wil je reageren? Dat kan!