St. Martin 14 – 30 april 2017

Ik heb mijn blog wat verwaarloosd de afgelopen tijd… Maar even een kleine inhaalslag dus en om mijn ‘abonnees’ niet te bombarderen met veel mail zet ik deze periode maar in een berichtje…

St. Martin 14 april 2017 – Mexican night

Ik ben er midden in de nacht weer uit, jawel wegens nachtelijke zeehonden imitaties. Na een sloot thee duik ik m’n nest weer in en probeer weer te slapen. Ik val weer in slaap en weet vervolgens zelfs wat uit te slapen. Echt fit ben ik echter niet, veel komt er dan ook niet uit mijn klauwen vandaag en ik rommel de hele dag dan ook maar wat aan aan boord. Eind van de dag besluit ik toch maar even naar Lagoonies te gaan voor een borrel met de Medelanders en ook om nog even afscheid te nemen van Greg. De keel wordt goed gesmeerd en de alcohol verdoofd de keelpijn wat. Ook Ilona en Frans zijn weer van de partij, zij zijn vanmiddag weer geland op St. Maarten. Vandaag gaan we eens niet naar de Chinees maar gaan we met de hele zooi eten bij de Mexicaan nabij het vliegveld. Aangezien ik morgen moet werken en enkele andere lieden het ook niet al te laat willen maken varen we met een drietal dinghies naar Boca Marina, alwaar we door Ton worden opgepikt met de auto. De Mexicaan is een leuke afwisseling van de wekelijkse Chinees maar erg onder de indruk ben ik er niet van. Maar gezellig is het weer wel! Na uitgebreid gesnaveld te hebben worden wij (Nico, Frans&Ilona en ondergetekende) afgezet bij Boca en gaat de rest nog even ergens afpilsen. Ik houd het voor gezien en ga retour naar mijn zacht wiegende bedje.

St. Martin 15 april 2017 – diner met klein Boxtel

Het hoesten was vannacht minder, maar helaas nam de keelpijn toe wat het slikken tot een uiterst pijnlijke ervaring maakte. Ik heb gelukkig wel redelijk geslapen, zij het met een korte thee pauze halverwege de nacht. Na koffie en ontbijt pruttel ik naar IWW om te gaan werken. De zaterdag is vaak wat intensiever omdat we dan voornamelijk met salesmensen werken en er geen of nauwelijks ondersteuning is in de opslag. Het leidt in ieder geval lekker af en de dag vliegt voorbij. Aangezien ik morgen vrij ben besluit ik na het werk maar even een pintje te pakken bij Lagoonies. Ik tref er ‘klein Boxtel’ (Rene, Brigit, Henk en Michelle) en sluit mij vervolgens bij hen aan om bij de pizzeria een pizza weg te werken. Eenmaal terug aan boord ga ik nog even in de relaxstand alvorens ik het vooronder in duik.

St. Martin 16 april 2017 – Formule 1 en biblical rains

Het is zondag en ik kom lekker langzaam op gang. Even na half elf komt Ton mij oppikken en varen we naar Marty’s (de Hollandse friettent naast Toppers) om formule 1 te gaan kijken. Wanneer we er even voor 11 uur arriveren blijken alle luiken nog dicht te zijn en is er geen kip te bekennen. De race start om 11.00 uur dus we worden daar wat zenuwachtig van… Ton probeert dan ook maar even te bellen maar ook dan, geen gehoor…. Onze zorgen blijken ongegrond en net voor 11.00 uur komt de uitbater aanwandelen, gooit de luiken open en zet de TV’s aan. Klaar voor de start! Niet veel later schuiven ook Rudy, Renee en Birgit aan. Vlak voor de start gieten we de eerste biertjes naar binnen. Max heeft weer eens uper start maar na dik tien ronden is de vreugde over wanner zijn remmen dienst weigeren, game over voor Max dus. Ook zonder Max is het overigens een mooie race om naar te kijken dus we vermaken ons prima. Wanneer de race afgelopen is begint het te regenen. En niet zo’n beetje ook, het komt werkelijk met bakken uit de hemel. Zogeheten biblical rains dus. Wanneer het een klein beetje droger lijkt te worden wagen Ton en ik het erop. En dat blijkt maar goed ook want Ton’s boot staat namelijk al behoorlijk vol met water en had anders kunnen zinken. Voorzichtig stappen we aan boord en varen weg, de zelflozers maken overuren en het waterniveau in de boot zakt maar langzaam. Het regent nog steeds en binnen korte tijd zijn we dan ook doorweekt. Dat gecombineerd met de snelheid van de boot maakt dat we het ook flink koud krijgen. Vast erg bevorderlijk voor mijn toch al niet gezonde staat…. Gelukkig heeft Dominique een flinke pan soep gemaakt en mag ik aanschuiven. Ook Nico schuift er gezellig bij aan. Rond drie uur brengt Ton mij in de regen terug naar mijn boot. Aldaar droog ik mij af en trek mijn warme badjas aan. Niet veel later val ik in slaap op de bank. Ik word wakker van mijn telefoon, het is een berichtje van RJ, of ik zin heb om even een borrel te komen doen. Het is inmiddels droog dus waarom ook niet! Ik fris mij snel wat op, trek droge kleren aan en pruttel naar Lagoonies alwaar ik even later door RJ word opgepikt. Na even gezellig borrelen en snacken word ik weer bij mijn dinghy gedropt, voel mij niet bijzonder fit dus ga eenmaal terug aanboord lekker bijtijds naar bed. Hopelijk voel ik mij morgen wat beter!

St. Martin 17 april 2017 – Paaspannenkoeken

Het is vandaag Tweede paasdag en dus een vrije dag! Heb redelijk geslapen maar ben nog steeds niet fit dus dat komt mij wel goed uit. Na relaxed koffie leuten en ontbijten ga ik maar eens wat nuttigs doen. De twee kleinere lieren in de kuip zitten namelijk zo goed als vast. Niet dat ik ze veel gebruik maar wil ze wel graag operationeel hebben natuurlijk. Ze moeten dus maar even uit elkaar. Het is geen enorme klus maar er gaat toch altijd meer tijd in zitten dan je denkt en ik ben er dan ook tot een uur of elf mee zoet. Vervolgens begint de maag te rammelen en besluit ik maar weer eens pannenkoeken te bakken. Die gaan erin als (pannen)koek en na een stapeltje weggewerkt te hebben ga ik uitbuiken op de salonbank. Dat gaat prima maar de ogen vallen er wel bij dicht…. Ik heb wel de indruk dat de keelpijn en hoestbuien wat minder zijn geworden maar dat heb ik eerder ook al eens gedacht… Het is vandaag grijs en winderig en de het grootste deel van de dag hang ik dan ook wat op de bank en kijk wat afleveringen van NCIS, daar is het prima weer voor. Met zo weinig activiteit verbrand ik ook niet zoveel en na de stapel pannenkoeken van vanmiddag hoeft er vanavond niet veel meer bij. Ik houd het bij wat toastje met kaas, wat yoghurt en wat mokken thee met veel honing. Na nog wat afleveringen van NCIS ga ik lekker bijtijds slapen.

St. Martin 18 april 2017 – Lekker druk

Het is weer een werkdag vandaag. Weinig bijzonders dus behalve dat mijn middagpauze wordt gehalveerd door motorproblemen. Het wordt dus een snelle lunch aan de overkant van de lagune bij de bakker. Na al die vrije dagen hebben de cruisers de klusjes opgespaard dus het is lekker druk. De dag vliegt zo tenminste wel voorbij. Na het werk vaar ik nog even met een stuk ketting bij Rudy langs zodat ie die kan passen op zijn lier en ga daarna naar de boot voor een relaxte avond aan boord.

St. Martin 19 april 2017 – Bijscholing

Het was weer een nacht met een tussentijdse theepauze, het lijkt bijna gewoon te worden. Eenmaal wakker s’nachts kom ik door het hoesten slecht weer in slaap. Beetje vermoeiend is het wel maar het zal wel een keer overgaan. Toch?! Na eerst de ketting bij Rudy opgehaald te hebben vaar ik rap door naar IWW. Het is vandaag wat rustiger dan gisteren dus is er even tijd voor wat bijscholing door Tamara in de digitale wereld van IWW. Na het werk borrel ga ik nog even naar Lagoonies voor een borreltje en tref er diverse collega’s. Ik weet mij in te houden en verlaat tegen zevenen Lagoonies om nog even boodschappen te gaan doen bij de Carrefour. In koken heb ik geen zin meer dus het wordt stokbrood met Franse kaas vanavond. En daarna ga ik lekker vroeg horizontaal.

 St. Martin 20 april 2017 – Bureaucratische rompslomp

Het is alweer donderdag en dus mijn vrije dag. De koffie wordt helaas wat vertraagd, het gas is namelijk op. Dat werd ook wel tijd want de laatste keer dat ik gas heb getankt was eind mei 2016 in Suriname… Er gaat dus zo’n kilootje gas per maand door. Gelukkig zit er in mijn blauwe gastankje nog wat gas dus met wat vertraging zit ik alsnog aan de koffie. En daarna volgens nog een paar gebakken eieren met spek. Na dit stevige ontbijt raap ik de was maar eens bij elkaar en vaar vervolgens met twee flinke tassen vuile was naar Lagoonies om het te laten wassen. Met de was afgegeven vaar ik naar IWW om de auto even te lenen. Ik moet namelijk ook nog even naar de Immigratie om wat formulieren in te laten vullen. Bij de immigratie duurt het even maar uiteindelijk weten ze de formulieren in te vullen en te tekenen. Weer een stapje dichterbij dus, maar we zijn er nog lang niet… Nu ik toch in Phillipsburg ben wandel ik meteen maar even naar de WIB bank om te proberen een bankrekening te openen… Helaas blijk je daar een afspraak voor te moeten maken dus onverrichterzake druip ik weer af, ze gaan mij bellen voor een afspraak. Het zal mij benieuwen. Ik wandel ook nog even naar een schoenenzaak, flip flops zijn leuk maar niet als je de hele dag op je poten moet staan. De schoenenwinkel die mij aanbevolen is wordt gerund door Indiërs denk ik. De jonge gastjes die mij eerst proberen te helpen zijn randdebielen/luisteren niet en komen steeds met foeilelijk schoeisel aandragen. De oude eigenaar ziet dat aan en grijpt uiteindelijk in. Hij luistert wel maar is enorm (gespeeld) slijmerig en onderdanig. Enorm irritant. Wanneer ik eindelijk een paar schoenen koop (na wat afdingen voor 60 dollar) biedt hij mij gratis een paar sokken aan, en dat doet hij op een manier alsof ze van gouddraad en parels zijn gemaakt. Hij maakt er zelfs een buiging bij. Rare snuiter. Maar goed, ik heb een paar schoenen met luchtvering en memoryfoamzolen… Eenmaal terug bij IWW lever ik de auto in en vaar toch nog maar even naar de lokale WIB bank op aanraden van mijn collega’s. Daar zou het wellicht makkelijker zijn om een bankrekening te openen…maar ook daar moet ik toch echt eerst een afspraak maken. Eenmaal terug aan boord doe ik eerst maar eens een dutje. Uitgerust zet ik vervolgens de roestige gastank in een eerste laag Ospho en draai vervolgens mijn traditionele pastaprut maar weer eens in elkaar. Met wat afleveringen van NCIS snavel ik een pan pasta weg en duik vervolgens niet al te laat mijn nest in.

St. Martin 21 april 2017 – Geen Chinees

Het was wederom een gebroken nacht, dat wil zeggen weer een met een thee pauze halverwege. In mijn middagpauze haal ik snel de was op en lunch vervolgens even aan boord. Na het werk ga ik even naar Lagoonies voor het happy hour en om te zien welke medelanders er zijn. Het is vrijdag tenslotte. Er blijkt vandaag weinig interesse te zijn in de Chinees, Rudy, Nico en Leo besluiten naar de Pizzeria te gaan en ik ouwehoer nog wat met wat kennissen. Tegen half acht zet ik er een punt achter en ga terug naar de boot voor wat pastaprut en een aflevering van NCIS in de boordbios alvorens ik horizontaal ga in ‘t vooronder.

St. Martin 22 april 2017 – Nieuwe onderdelen

Heb wederom slecht geslapen. Dacht dat het beter ging maar heb een terugval qua keel, het slikken is weer erg pijnlijk dus om een uur of half drie er weer uit om een bakkie thee met honing te drinken. Ik probeer gedurende de ochtend op mijn werk wat meer te drinken om de keel goed te blijven smeren. Gelukkig is het druk genoeg dus vliegt de tijd weer. Tijdens mijn lunchuurtje kan ik de bobine en kabels voor mijn buitenboordmotor ophalen bij de Yamaha dealer even verderop. Na een broodje naar binnen gewerkt te hebben ga ik weer aan de slag bij IWW en na het werk zak ik nog even af naar Lagoonies voor het happy hour. Er speelt later vanavond een band en de soundcheck is nogal uitgebreid en hard… De ‘bejaarde’ bezoekers kunnen dat niet bepaald waarderen en de gemoederen lopen hoog op tussen de eigenaresse en deze grijze klanten. Vermakelijk om te zien… Ik raak aan de praat met wat cruisers/klanten en pas tegen half acht stap ik weer in mijn dinghy om retour te gaan naar mijn boot. Met een pastaprutje duik ik de boordbios nog even in en ga vervolgens niet al te laat horizontaal. De nieuwe schoenen lijken goed te werken, heb vrijwel geen last van mijn voeten en enkel!

St. Martin 23 april – Propaantank opkalefateren

Het is zondag en toch ben ik er al om half zeven uit. Dat komt ervan als je zo vroeg gaat slapen.. Het wordt een luie ochtend met koffie en cornflakes. Pas na negenen kom ik in beweging en besluit dan eerst maar eens boodschappen te gaan doen bij de Carrefour. Terwijl ik daar ronddool loop ik wat bekenden tegen het lijf, een koppel dat ik nog uit Trinidad ken. Ook zij proberen al werkend hun cruisers bestaan in stand te houden. Na een hele tijd ouwehoeren in de koele Carrefour nemen we afscheid en winkel ik verder. Ben vervolgens pas na elf uur terug aan boord en besluit meteen maar tot een vroege lunch. Na de lunch graaf ik wat verf op en zet de roestige delen van de propaantank in de verf. Terwijl de verf droogt klap ik de boordbios nog maar eens open en bekijk nog een aflevering van NCIS. Het is sneldrogende verf dus na een uurtje of drie graaf ik mijn slangenvoorraad op en voorzie de onderste verroeste (nu geverfde) ring van een beschermende rubberen rand. Daardoor valt de aftandse ring niet zo op en hoop ik dat ze de fles zullen vullen. Met nog maar eens een pan pastaprut duik ik de boordbios in voor de laatste afleveringen van NCIS. Kan ik dat hoofdstuk ook weer afsluiten tenminste…

St. Martin 24 april – Pizzatime

Na de koffie en het ontbijt laad ik de lege gasfles in de dinghy en vaar naar IWW. Een van de services van IWW is dat de cruisers hun gasfles via IWW kunnen laten vullen. s’Ochtens inleveren en na de middag weer ophalen. Topservice. Ik heb duidelijk de grootste gasfles en mag voor 25 pond gas afrekenen (25 dollar). De lunch is vandaag geregeld, de omzet was de afgelopen maand erg goed en daarvoor worden we vandaag beloond met pizza. Na het werk is er vervolgens nog een korte salesmeeting waarin o.a. wat nieuwe producten de revue passeren. Na de salesmeeting ga ik terug naar de boot, met de volle gasfles (totaal ca 20 kg) kom ik helaas niet in plané. Denk ook dat de dinghy inmiddels wel weer aardig aangegroeid is dus daar moet ik binnenkort ook wat aan gaan doen. Wil s’ochtend toch in ieder geval wel planerend naar mijn werk kunnen tenslotte…

St. Martin 25 april 2017 – Bank, bobine en appelmoes

Ik ben eind vorige week gebeld door de lokale WIB bank en heb vandaag om 11.00 uur een afspraak om een bankrekening te openen. Na een paar uur werken stap ik rond kwart voor elf dan ook in mijn dinghy om even naar de overkant van de lagune te varen waar de WIB is gevestigd. Helaas werkt de buitenboordmotor vandaag weer eens niet mee. Na tien minuten trekken zit er nog steeds geen leven in. Gelukkig kan ik de auto even lenen en ben ik alsnog (bijna) op tijd bij de bank voor de afspraak. Het lijkt er zowaar op dat ik een bankrekening kan gaan openen en opgewekt rijd ik dan ook terug naar IWW. Mijn middagpauze besteed ik maar weer eens aan mijn buitenboordmotor, haal de carburateur eraf en maak ‘m schoon. Denk alleen niet dat dit het probleem is maar wat wel weet ik ook niet. Met schone carburateur en heel veel trekken weet ik de motor weer aan de praat te krijgen. Vanavond toch maar de bobine vervangen, wellicht is dat toch het probleem dan… Na het werk start de buitenboordmotor wel meteen en eenmaal terug aan boord besluit ik eerst de bobine maar te vervangen. Dat gaat gelukkig redelijk soepel en ook daarna start de motor nog. Ben benieuwd of de startproblemen nu tot het verleden behoren… Het diner bestaat vanavond uit rode kool, spekjes, kidneybonen en appelmoes…. Je moet wat tenslotte.

St. Martin 26 april 2017 – Lunch at Conny’s

Het is weer een gewone werkdag. Tijdens de lunch besluit ik maar ergens heen te varen om te gaan lunchen, dit mede om de motor te testen. Ik heb wel zin in een patatje oorlog oid maar zover kom ik niet want wanneer vlak bij Conny’s de boot vastknoop besluit ik toch maar bij Conny’s te gaan lunchen. Het wordt een zeer goed gevulde rundvleessoep en een babbeltje met Conny. Na het werk drink ik nog wat happy biertjes bij Lagoonies met wat kennissen en duik vervolgens de boordbios in met een hetzelfde diner als gisteren. Bij gebrek aan NCIS ben ik aangeland bij de ‘slechtere’ films. Of in ieder geval de films die mij minder aanspreken zoals science fiction films… Vanavond is het de beurt aan ‘Soldier’, ik ben er (net) niet bij in slaap gevallen… Ik vervolgens vroeg naar bed want wellicht dat ik debiel vroeg op ga staan voor ‘Jouvert’…

St. Martin 27 april 2017 – Koningsdag/Jouvert

De wekker gaat om vijf uur maar ik heb geen zin om op te staan. Ik draai mij dus nog maar een keer om. Vanochtend om 04.00 uur start Jouvert, de start van het Carnaval in Phillipsburg. Dat had ik op zich wel willen meemaken maar ik besluit nu toch dat ik liever nog even slaap. Ben er vervolgens wel om zes uur uit maar blijk toch niet veel zin te hebben om de hort op te gaan. Na nog even twijfelen hak ik de knoop door, ik ga niet. In plaats daarvan ga ik maar even het vuilnis wegbrengen en boodschappen doen bij de Carrefour. De rest van de dag klooi ik wat aan aan boord. Zoek wat zaken uit op internet en maak een begin met het inlopen van de achterstand op mijn blog. Met het werken blijkt dat laatste er een beetje bij in te schieten…mea culpa… Was van plan nog even ergens te proosten op onze Koning maar ook daar heb ik geen zin in. Het wordt dus een lekker luie dag aan boord en ik duik redelijk bijtijds mijn nest in.

St. Martin 28 april 2017 – Te laat, te veel, te gezellig

Wederom een werkdag vandaag. Na het werk besluit ik nog ‘even’ een afzakkertje te halen bij Lagoonies, het is tenslotte vrijdag! Ik tref er in eerste instantie alleen Henk maar niet veel later komen ‘de anderen’ ook en wordt er weer druk geborreld. Met Ton, Leo, Dominique, Peter (opstapper Nostress) en Nico gaan we rond zeven uur naar de Chinees. En met een bodempje van kip met rijst komen we vervolgens weer terug bij Lagoonies. Nog maar een biertje dus…en dat worden er weer meer natuurlijk. Pas tegen half twaalf brei ik er een eind aan en pruttel terug naar mijn bateau. Te laat, te veel bier…dat wordt lastig morgen..

St. Martin 29 april 2017 – Rustige werkdag

De kater valt mee, ben redelijk fit en het is lekker druk in de winkel. Om het bacchanaal van gisteren wat te compenseren werk ik tijdens de lunch een gezonde salade naar binnen bij Lagoonies. Als het werk erop zit besluit ik maar linea recta naar de boot te gaan voor de verandering. Wel zo verstandig… Ik bereid maar weer eens een flinke pan pastaprut, kijk een filmpje en ga redelijk vroeg slapen want ik kan morgen niet uitslapen..

St. Martin 30 april 2017 – Formule 1 en WC-eend

Sta om zeven uur naast mijn bed. Na een flinke sloot koffie en een licht ontbijtje stap ik in de dinghy en speer naar de Hagar alwaar Sipko en Ton reeds de zender aan het finetunen zijn. Jawel, het is weer tijd voor een Formule 1 race, en wel die van Rusland. Terwijl de coureurs hun rondjes rijden komen Dominique en Angelique terug van boodschappen doen en gaan de eieren in de pan. Met koffie, sapje en broodjes ei met spek is het goed toeven op de Hagar. Helaas wordt het een ietwat saaie race maar toch met een redelijk goed resultaat voor Max. Weer terug aan boord besluit ik mijn dinghy maar eens goed schoon te maken. De vaart is er wel een beetje uit namelijk en de oorzaak daarvan is vermoedelijk te vinden onder mijn dinghy… Met borstels en WC-eend vaar ik naar explorer island alwaar ik de dinghy leeg haal. Wanneer ook de motor eraf is trek ik ‘m op het strand en draai ‘m om. Na het groffe spul eraf geschraapt te hebben (lang groen gras en pokken) smeer ik de bodem in met WC-eend en steek vervolgens een sigaar in mijn hoofd. Tijd om even te relaxen… Na een minuut of twintig stroop ik de mouwen op en ga de bodem met de borstel te lijf. De WC-eend heeft zijn werk gedaan, de rotzooi gaat er verbazingwekkend makkelijk af nu. Na nog een behandeling voor de moeilijkere plekken is de onderzijde zowaar weer wit! Zelfs de bruine aanslag van de Suriname rivier verdwijnt als sneeuw voor de zon. Top! Ook het staartstuk van de buitenboordmotor is weer mooi schoon en wanneer ik alles weer heb gemonteerd en wegvaar ben ik vrij rap weer in plané. Mission accomplished dus. Nu ik toch lekker bezig ben en de boot weer wat snelheid heeft ga ik meteen maar even benzine tanken in Frankrijk (daar is ’t goedkoper). Ik haal meteen maar 15 liter dan kan ik er weer even tegen. Na wat relaxen aan boord en een late lunch van pastaprut trek ik eind van de middag mijn nette kleren aan en besluit even bij de yachtclub een biertje te gaan halen. Ik tref er Henk en Michele (Spirit of Blacklock), en ik verneem dat zij woensdagochtend anker op gaan richting Azoren en NL. Het wordt dus min of meer een afscheidsborrel. Tijdens een flinke bui worden we naar de bar gedreven en raken we aan de praat met twee Nederlandse dames, Anke en Resi. De dames werken voor een basisschool in Nederland en zijn hier op een missie, ze komen hier namelijk een workshop geven bij een lokale school. Goed bezig dus. Na de nodige biertjes nemen we afscheid en gaan wij nog even bij Marty’s snacken. Ik heb nogal laat en stevig geluncht dus ik houd het bij een frikandel speciaal, heerlijk. Met de maag weer vol gaan we retour naar de yachtclub. Na nog een klein afzakkertje neem ik afscheid van Henk en Michelle en raak in gesprek met Jef, een lokale kennis. De yachtclub is inmiddels redelijk leeggelopen en we besluiten nog even bij de Dirty Sanchez te kijken. Ook daar is niet zoveel te doen dus na een biertje houd ik het voor gezien en ga retour naar mijn boot. Ik heb weer meer dan genoeg bier gehad…

This entry was posted in Dutch. Bookmark the permalink.

Wil je reageren? Dat kan!