Position report

Er zijn meerdere manieren om mijn positie te volgen. Een eerste methode is via websites die AIS data verzamelen (bijvoorbeeld marinetraffic.com). Op dergelijke sites kan je met behulp van scheepsnaam dan wel VHF callsign de positie van schepen bekijken. Deze sites ontvangen AIS gegevens van aan land gepositioneerde stations. Het bereik is dan ook slechts beperkt. In dunbevolkte gebieden, gebieden met weinig doorgeefstations dan wel verder uit de kust zal mijn positie dan ook niet meer via dergelijke sites te zien zijn. Maar dat is dan nog geen reden tot paniek dus…. 😉

Via deze pagina op mijn website is mijn positie te zien voor zover ik deze heb doorgegeven. Met behulp van mijn kortegolfzender kan ik periodiek mijn positie doorgeven en ik kan daarbij tevens een korte beschrijving toevoegen. Dit kan dus ook midden op de oceaan en in onbewoonde gebieden. Zolang de zender werkt natuurlijk….

Mocht onderstaande kaartje moeite hebben met laden (en dat komt de laatste tijd wel vaker voor…) dan kan je ook de volgende link proberen:

WINLINKMAP

3 Responses to Position report

 1. kees en anya says:

  ok pos gevonden op winlinkmap
  goede wacht

 2. willem jan says:

  Hey dude,

  Suriname gehaald dus!!!!!

  Fijne jaarwisseling alvast… denk aan je mr!

 3. Loulou says:

  Hi Gaby,
  If you stay a long time in Granada it will be a great pleasure for us to see you around the 20 of june.
  For the moment we are in Martinique ready to join the south with friends who come next friday
  So long, amigo

Wil je reageren? Dat kan!